Jak jsem správně předpokládala, v září bychom se už do Chorvatska nepodívali, tak jsme využili poslední týden v srpnu a jen tak narychlo vyjeli. Na doporučení jsme tentokrát jeli kus přes Rakousko, Maďarskem až do Lenti (známé termály), kde jsme přespali u nádraží a dál přes slovinskou Lendavu do chorvatského Varaždinu. Cesta byla strašně nudná a pomalá, hlavně přes Maďary, kde v nekončících dědinách byla rychlost 50 a v každé zatáčce omezená čtyřicítka, tak jsme poslední úsek v Chorvatsku najeli na dálnici, aby to trochu odsejpalo... Na hranicích nikde nikdo nebyl, jen ve Slo - HR nám "celník" vzal občanky a ověřil si náš předem on-line vyplněný registrační formulář a na zpáteční cestě stejně ... Přes most na Krk se jelo zadarmo a do našeho oblíbeného kempu Tiha v Šilu jsme dojeli někdy kolem poledne.
Jak jsem zase správně předpokládala, bylo zde prázdno, na celé ploše bylo jen asi 12 + - obytek, obsazených bylo několik mobilheimů a v zadní části, kde jsou "odloženy" stálé karavany, byly obsazeny asi čtyři. Obchod s pečivem i restaurace byly zavřeny, na záchodech a ve sprchách byly vylepeny informace (a spreje s desinfekcí), jak se chovat v době koronaviru. Celých 5 dní bylo přes den nádherných 26 - 29 °C, v noci bylo kolem 25°C, ale dalo se spát s otevřenými okny i dveřmi, bo i naproti v Crikvenici bylo úplné ticho a žádné "duc duc" do rána do 5 hodin jako v minulých letech. Tady jsme si to tentokrát užili, byl tu klid a ticho, zkrátka ráj, tak jak by to mělo být...
Na poslední den hlásili déšť na celém ostrově i dál na pevnině, tak jsme odjeli z kempu a ještě si projeli a prohlédli ostrov, kde jsme ještě nebyli a neznali to. Začali jsme městem Krk, kde jsme zmokli, pokračovali do Staré Bašky, kde jsme se vykoupali a prošli si kemp, prošli se po promenádě v Njivici, ještě se naposledy vykoupali u mostu na Krk, vyspali na dálničním odpočívadle u Opatije a ráno vyrazili zpět naší oblíbenou cestou přes Ilirskou Bistrici a po dálnici krásnými Alpami ... Slovinskem a Rakouskem domů.... Byl to nádherný týden a tady mám pár fotek...https://kubaklara...rpnu_2020/