21.11.2024 21:20
Navigace
Shoutbox
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

vofi
27.12.2022 16:56
Hezký nový rok přejeme z Hegyka.[b] Šklebící se [/b]

Jarda a Maru
23.10.2022 18:54
Ahoj Vofíci, užívejte si to ... my se chystáme v půlce listopadu do Dunajské Stredy a jestli nevymyslím něco jiného, tak o Vánocích tamtéž Úsměv

vofi
22.10.2022 21:45
Pěkný pozdrav z Hegyka !!!! Úsměv

RadekH
01.06.2018 20:12
V Budišově je hezký kemp a super langoše.

Jarda a Maru
01.06.2018 20:04
Prší, prší, jen se leje.... Zdravíme vás všechny z Budišova nad Budišovkou. Zítra Kružberk a Slezská Harta. ☔ ☔ ☔🌟🌟🌟

Diskuze fóra
Nejnovější diskuze
· žumpa - co na srdci...
· JAKOU HUDBU RÁD(a) ...
· Invaz "Maloskalsý J...
· vtípek
· TIPY NA VÝLETY
Nejdiskutovanější
Žádná diskuze
Poslední články
· ŠEJBA Jaroslav HALA...
· Z kopce do kopce
· Trajekty
· Když se chce, všec...
· Tankování
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
TIPY NA VÝLETY
yetti
naplánoval sem nám s Hankou štedrovečerní prochajdu .... no Hanka se krapet kroutí, ale to dá Šklebící se

https://mapy.cz/t...0jT-fS0l4r
Ne každý kdo bloudí je ztracený 😎😉😋😇🤗

Eště se nestalo, aby to ňák nedopadlo Šklebící se

http://soumar-sro.cz
Jarda a Maru
Pane jó .... štědrovečerní prochajda ... 24 km ... do výšky 1370 m ... já už nechcííííí .. být mladá ....Vyděšený
Cool To já vymyslela na vánoční svátky důchodcovskej itinerář po Česku, pokud nevyjde to moje snové Hrvatsko. Inspiroval mě Šejba (Jardo, dík) těmi dvěma věžemi hradu Házmburk a poutním místem na Ostrém u Úštěku, něco přidám ze svých dlouhodobých plánů, jako například horu Říp, kterou jsme (jako správní Češi) dosud nenavštívili, Okoř a další ... a můžeme vyrazit. A mám na to nové boty z Decathlonu a přesto Jarkovi zdůrazňuju, že pokud nebudu moct, zůstanu sedět v bydlíčkovi a v teploučku koukat na vánoční pohádky ...bestpage.sk/gif/prace/gif-bestpage-sk-276.gif Šklebící seŠklebící se
Upravil/a Jarda a Maru dne 20.12.2020 06:45
Ať je to jak je to, hlavně že to je ... bestpage.cz/smiles/veci140.gif

Admin_Radek
Radku, já nic neříkám, ale na moje slova dojde 😁. Být Hankou, tak Ti taktně vysvětlím, ať si jdeš sám a díval se na pohádky.
Radek 50, Pavla 46, Ruda 18, Honza 15, mali kresařici Chipík a Zorro, všeci béváme na órodné Hané

yetti
Radku to ona nemůže.
1. nemáme televizi ani doma, natož v bydlíkovi
2. chce být v den narozenin se mnou
3. vždycky jí pak vařím štědrovečerní večeři (tentokrát to bude pozdní) a takhle by si ji nezasloužila
4. taky chce vidět venku vlky a na štědrej večer by to byl fakt hezkej dárek ... určitě to vijde a v obytce to nedá
5. díky dětem máme stromek 23, takže máme 24. volno a je to taková tradice, trávit ho někde venku .... do Alp ji takhle na noc ještě neberu, tohle bude v pohodě na "pár" hodin .... navíc na sněžnicích, pohoda, romantika Úsměv
6. ještě záleží na počasí, pokud by pršelo nebo hoooodně fučelo, tak je to passe, pokud bude dobře, nechce sedět doma
7. pokud napadne dobrej sníh, bude chtít na běžky při čelovce (to sem jí už naučil Šklebící se )

Navíc včera na mě zkoušela sama i jiný destinace, třeba na Plesnou a pak přes jezero Laka zpátky

... rozhodně tam budeme několik dní a obytkovat a cestovat ... vždyť jsou vánoce Úsměv
Ne každý kdo bloudí je ztracený 😎😉😋😇🤗

Eště se nestalo, aby to ňák nedopadlo Šklebící se

http://soumar-sro.cz
Jarda a Maru
yetti napsal:

... vždyť jsou vánoce Úsměv

https://www.youtu...cvYNSasDRg... smileys.cz/smiles/smajlici-vanoce/smileys-cz-148.gif
Upravil/a Jarda a Maru dne 15.12.2020 09:16

stemi
pokud nevyjde to moje snové Hrvatsko

Tak to Maruš dávám taky týpek/tím i pro všechny v každým ročním období.
Mou séérdcovku Český Ráj a to doslova, třebas Prachovské Skály/doporučuji až ten druhý vstup od turistické chaty Úsměv
stemi přiloženo následujícíobrázek:
prachskaly.png

éHm a co sem to vlastně ešče chcél...jó A PŘECE SE TOČÍ Cool

sejba
Český ráj je nádherný, jak píše stemi. Pro ilustraci přikládám několik fotek. https://www.zoner...3a8EG373h9

stemi
Sejbo o5 paráda...cestou vzpomínek. Mám taky nějaké z Č.R., hódně dřívějšího dataÚsměv, ale bohužel vše na Dia a seskenovat to do fotek by bylo jen o značné ztrátě kvality.

Jarda a Maru
Miloši, zkus to zkusit, já jsem před pár lety naskenovala spoustu našich diáků a negativů na tůdlenctom skeneru z Lidlu za asi 500 peněz https://www.manua...tml#manual a pro uchování v digitální podobě mi to úplně stačí. Horší kvalitu jsem nepozorovala, ale to víš, přece jen jsem "nasleplá"..... a dají se koupit skenery i daleko lepší a dražší....www.caravan24.cz/images/smiley/smiley027.gif Úsměv

stemi
Maruš svůj skener už sem nedohledal, asi v konečníku konec konců za tu dobu někde. Šklebící se
Tak to asi nechám i s promítačkou na bílou zeď...myslím, že to dobovje k tému taky patří žéé? Úsměv

Jarda a Maru
1gr.cz/fotky/idnes/21/013/cl8h/JB88e671_profimedia_0535513174.jpg

To je úžasné ... nádhera, tak tam bych chtěla vylézt ... Šklebící se

https://www.idnes...ovani_indr www.caravan24.cz/images/smiley/smiley027.gif

Jarda a Maru
www.bulharskodovolena.org/mapy/images/mapa-zajimavosti-bulharska.jpg
Zdravím Šejbu a Jožu a všechny cestovatele (i ty letadlové)... Byli jste v Bulharsku? Začínám plánovat cestu ...spíš poznávací, nechceme se jen válet u moře. A co jsem zatím našla a pročetla, má Bulharsko krásnou přírodu i zajímavá města ... a tak si ráda nechám poradit co nevynechat a poděkuji i za jiné rady a zkušenosti ...www.caravan24.cz/images/smiley/smiley027.gif Úsměv

zajezdy.radynacestu.cz/img/w-900,h-750,wm-a/2017-09-07/shutterstock-323530922.jpg

Joza
já jsem projížděl Bulharsko 2x rok po sobě, ale víceméně pracovně ( sice s obytňákem, ale s vlekem na 2 auta jsem byl v Burgasu a v Plovdivu kamarádovi pro auta jako základ na veterány) Můj dojem s celé země je hodně smutno, abych vysvětlil pohled ze silnice je na šedou smutnou zem, nejbarevnější baráky byly pneuservisy s reklamama. Určitě bude pěkná příroda na horách a jistě se najde pěkný místo u moře. Na mě to působilo hodně depresivně, takže já bych tam na dovolenou nejel, já mám rád pohodu a tam bych si připadal nepatřičně. Tohle je, ale jenom můj osobní pohled.

Jarda a Maru
Já ten osobní pohled mám úplně stejnej. I my jsme Bulharskem jen projížděli cestou zpět z Turecka a měla jsem pocit chudé země a dost zanedbané... Já si hlavně všímala rozbitých a trávou zarostlých chodníků a v keřích a vysoké trávě zarostlé dopravní značky u silnic, a taky polorozbořené a nedostavěné hotely na pobřeží byly dost depresivní Vyděšený... ale optimisticky předpokládám, že už to bude 7 let a za tu dobu se to tam doufám hodně změnilo k lepšímu. Kamarádky dcera tam poslední roky létala do přímořských letovisek a byla nadšená a já tam vidím spoustu památek a krásnou přírodu Úsměv. Od loňska máme nachystaný itinerář Polsko, Slovensko, Portugalsko, Holandsko a Sicílii, a stejně nás nikam nepustí, tak třeba vyjde to Bulharsko, kam se zatím dá dostat i bez testů... teda jestli to dobře chápu z těch informací a nařízení MZV, ve kterých už se ani "prase" nevyzná Naštvaný.... Takže hledám a kouknu i případně na Rumunsko. Námi jsou to opomíjené země, a tak bych je chtěla taky poznat. A kdo je připraven, není překvapen Šklebící se...Zatím vycházím z nejnavštěvovanějších míst https://www.cestu...o/co-videt ... a čekám, že mi někdo zde poradí něco pěkného a "neprofláknutého" ...www.caravan24.cz/images/smiley/smiley027.gif Cool

Joza
Rumunsko je o 100% lepší než Bulharsko - je tam co vidět, lidi v pohodě a rozhodně to není tak zanedbaný jako Bulharsko. Dálnice v Rumunsku je nová s malým provozem úplně super, naproti tomu v Bulharsku jsem jel dálnici Burgas - Plovdiv a ta je tak strašná, že jsem držel cca 60 - 70Km/hod a to jsem měl strach, že se mě urve vlek.... No a když mě prdla na autě zadní levá guma, tak jsem to poznal až podle smradu spálené gumy a taky jsem v zrcátku viděl lítat kusy gumy. Výměna horor, protože kamióny jezdí většinou odstavným pruhem, takže jsem odpojil vlek , odjel cca 100 m a kamaráda postavil na stráž aby hlídal kamióny a řval v případě průseru. Tak rychle jsem gumu ještě nevyměnil. Cestu zpět do Rumunska jsem bral přes hory a to teda byla taky lahůdka, protože díry v silnici byly tak 20 cm hluboký. Kličkování mezi dírama - rychlost cca 30 - 40 km/hod. Celá cesta ČR - Bulharsko - ČR tři dny a 3300km, spánek cca 6-7hod. Zážitek do konce života.

stemi
Maruš nechci radit, ale dej na Jozu...to už je snad lepčí v cardazos vjet do kukuřice a vyjet u BalatonuŠklebící se

Jó a koupilsem v Alpech tůdlenctu budku, tak eslitam vylezeš máš tam nevomezenej pobyt zdarma Šklebící se
stemi přiloženo následujícíobrázek:
budka.png

Jarda a Maru
best-smiley.com/smajlici/sport/smajlici-gify-56.gif

Milošu, cožvotom, nahoru bych vylezla, ale dolů se bojííím ... Šklebící seŠklebící se

A na tranzit Rumunskem mám parádní vzpomínku. Před každou zatáčkou tam měli omezení na 50 km a viditelně jsme to dodržovali jen my. Všichni nás předjížděli, i kamiony a hlavně v těch zatáčkách Naštvaný... tak dlouho, až mě napadlo se za jednoho kamioňáka "pověsit"... A to se nám pak jelo... Pořád stovkou, i přes dědiny, protože on měl z vysílačky zřejmě informace o policii a opravdu, když jel předpisovou rychlostí, byli tam policajti a měřili. A zřejmě to pro něho bylo zpestření, věděl o nás a semtam nás zablikáním upozornil, třeba že nemáme předjíždět. A takhle jsme za ním ujeli asi 120 km. Škoda, že se nakonec bliknutím rozloučil a odbočil... Mohl od nás v jeho případě dostat dvě plzničky ... Šklebící seŠklebící se

Adela
Maruško, to Polsko určitě dejte, stojí za vidění i když krajina nic moc - no placka. Města a památky zajímavé.
My jsme byli už hodně, loni jsme chtěli na Mazury, ale nakonec to nedopadlo. SNAD LETOS - ALE ZATÍM TO MOC NADĚJE NEDÁVÁ. UŽ TO SER....
To Bulharsko by taky nebylo marné - máš nápad. Jirka stále mluví o Sofii a horách kolem, ale plánovat něco zatím nemá cenu.
Dělat konzervy bych taky měla začít,ale ještě mám nějaké staré, tak je budeme muset sníst doma. Zavářím pod víčka a drží jak helvetská víra. Ke šroubovacím nemám důvěru. Nevím proč. Tak pracujte a plánujte.
Jirka 47, Zdena 49 + renault ADELA

Admin_Radek
My jsme byli PL dvakrát - jednou Balt na Helu a jednou Mazury. Vždy jsme byli nadšeni. Loni jsme chtěli znovu, ale nakonec jsme zůstali v ČR. Letos to doufám klapne.
Radek 50, Pavla 46, Ruda 18, Honza 15, mali kresařici Chipík a Zorro, všeci béváme na órodné Hané

JosDosk
Adela napsal:
Zavářím pod víčka a drží jak helvetská víra. Ke šroubovacím nemám důvěru. Nevím proč. Tak pracujte a plánujte.

Ahoj. Ta kupovaná nová víčka typu Twist stojí za h.., po prvním použití jsou na vyhození, ale pokud si koupíš Kunovjanku, nebo Moravanku od Hamé, tak máš sklenici na jednu porci - jeden může mít guláš a druhý třeba rajskou máčku, obé s knedlíkem, ale hlavně získáš víčko, která je možno použít nejméně dvacetkrát. Důležité je dokonale očistit dosedací plochu pro víčko na sklenici po naplnění - stačí mokrá utěrka a plocha po přejetí kolem dokola vlhkým prstem musí "vrzat", a také aby bylo čisté víčko, bez přischlých zbytků. Já na šroubovací Twist víčka (o jednu osminu otáčky) nedám dopustit, často drží tak, že jde otevřít velmi velkou sílou. Na plnění sklenic používám uříznutý trychtýř (lievik). Čáo, Pepa
Recesista a mystifikátor

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Kdo je on-line