21.11.2024 16:36
Navigace
Shoutbox
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

vofi
27.12.2022 16:56
Hezký nový rok přejeme z Hegyka.[b] Šklebící se [/b]

Jarda a Maru
23.10.2022 18:54
Ahoj Vofíci, užívejte si to ... my se chystáme v půlce listopadu do Dunajské Stredy a jestli nevymyslím něco jiného, tak o Vánocích tamtéž Úsměv

vofi
22.10.2022 21:45
Pěkný pozdrav z Hegyka !!!! Úsměv

RadekH
01.06.2018 20:12
V Budišově je hezký kemp a super langoše.

Jarda a Maru
01.06.2018 20:04
Prší, prší, jen se leje.... Zdravíme vás všechny z Budišova nad Budišovkou. Zítra Kružberk a Slezská Harta. ☔ ☔ ☔🌟🌟🌟

Diskuze fóra
Nejnovější diskuze
· žumpa - co na srdci...
· JAKOU HUDBU RÁD(a) ...
· Invaz "Maloskalsý J...
· vtípek
· TIPY NA VÝLETY
Nejdiskutovanější
Žádná diskuze
Poslední články
· ŠEJBA Jaroslav HALA...
· Z kopce do kopce
· Trajekty
· Když se chce, všec...
· Tankování
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
PŘÍPRAVA NAŠICH "BYDLÍKŮ" PŘED SEZONOU...
Robert
Jarda a Maru napsal:

Jarek nám včera objednal toto

Já bych to chtěl takííííííí

yetti
to já kupuju http://www.outdoo...m=referral .... musím tady držet basu s pokrokem Šklebící se

http://soumar-sro.cz
Jirka a Jarka
Roberte,já to chci takíííííííííííííNaštvaný Šklebící se

Robert
Jirko, co kdyby jsme přemluvili Jarka, on je v Číně jako doma?? Navrhuji chvíli počkat, jestli se nenabídne sám a když né, tak na něj uděláme mírný nátlak, co říkáš? Úsměv

Jirka a Jarka
Roberte,já jsem pro zbroják mám. Šklebící se

Admin_Radek
Dnes zase vyjezd.....20 m na mover ze stodoly. Napustil jsem vodu s krystalickou sodou podle receptu Pepy Doskočila. Všecko na karavanu funguje včetně měřáku vody. Hlavně mám ale radost, že už všecko jede z vestavěné baterky a soláru. Příští týden jedeme na zkušební výjezd.
Radek 50, Pavla 46, Ruda 18, Honza 15, mali kresařici Chipík a Zorro, všeci béváme na órodné Hané

Jaromir
My se také dnes chystáme na provedení generálního gruntu karavanu. Probudily jsme se do pěkného slunečního dne, tak využijeme toho, že nehrozí ze stran vnoučat nějaká přepadovka a budem se mu moci věnovat. Pvní výjezd plánujeme na velikonoce, což není zas až tak daleko. 3.4. nastupuji, po ročním flákání se doma, do kolbenky makat, tak nám už tolik času na úklid nezbývá. Úsměv

Admin_Radek
Vodovod je po Holanďanovi vyčištěný, vypláchnutý. Kupodivu to vypadá, že nic zásadního v trubkách nebylo. Zkusil jsem i bojler, všechno je v pořádku. Ještě jsem cvičně vyměnil dvě Led "žárovky" za halogenové a pro dnešek mám hotovo. Teď už zbývá jen nafoukat kola, sbalit oblečení a kosmetiku, naplnit ledničku a ve čtvrtek můžeme vyrazit Úsměv.
Radek 50, Pavla 46, Ruda 18, Honza 15, mali kresařici Chipík a Zorro, všeci béváme na órodné Hané

Robert
Admin_Radek napsal:
vyměnil dvě Led "žárovky" za halogenové

Většinou se to mění v opačném pořadí. www.celysvet.cz/skin/smile/s9892.gif

Admin_Radek
Roberte, zapomněl jsem napsat, že Led byly schované v krabičce a teď jsou v ní ty halogeny Šklebící se. Záleží jen na úhlu pohledu Šklebící seŠklebící seŠklebící se.

yetti
gdyž to čtu, jak fšici uklízíte, tak bych měl asi taky. Pro samou práci kolkolem domku jsem po minulém víkendu autí ani nevyluxoval a v pátek jedu pryč .... kalendář prací je na tento týden přeplněn a tak snad to vše půjde rychleji a zbyde trošku času za světla, nebo se na to vrhnu s čelofkou a bude noční šichta.
jinak po výměně předních tlumičů a zadních per a navíc v kombinaci s měchy od Ládi je to teď super svezení .... jen je ta podlaha nějak vysoko, ale zase jsou vidět zadní kola, který jsem měl dříve problém vůbec najít.

yetti
Admin_Radek napsal:

.... Záleží jen na úhlu pohledu Šklebící seŠklebící seŠklebící se.
.... to řikám Hance furt Šklebící se Šklebící se Šklebící se Šklebící se

Vera
Kluci já vám to cosik z Číny klíďo objednám,ale nevím přesně co-alíkovskej odkaz mi nefunguje.Jen upozorňuju že Čínani teď mají nějakou slevovou akci velkou,takže svět se zblázní a bude to trvat 2 měsíce než to dojde.Což Jirka to vydrží,ale aby Robert už nebyl na trase na jih.....ježiš co to melu,na sever Úsměv

Robert
Věro dík, my jsme se s Jarkem domluvili, že ho to nejdřív necháme vyzkoušet a pak se uvidí. Úsměv

JosDosk
Ahoj všem. Teď je u nás venkovní teplota přes dvacet stupňů, jdu do karavanu a porozhlídnu se, čím bych tak začal. Asi vodovodem, jak přežil mrazy. Nejprve tam ale uklidím nářadí, které si z karavanu půjčuji a je tam roztahané, (protože tam byla zima), když něco doma kutím. Např. trafopáječku, mám dvě, ale ta v karavanu je mladší asi z r. 1990, tu jsem vozil v servisním autě po opravách chlazení. Ta, co je ve verkštatě, tak je z r. 1963, musel jsem nahradit tenkrát v r. 1967 Al pájecí dvojzávit mědí, aby se s tím dalo vůbec dělat. (Embargo na měď po osmačtyřicátém, co se dalo dělat). Čáo, Pepa
Recesista a mystifikátor

Robert
Admin_Radek napsal:

Záleží jen na úhlu pohledu Šklebící seŠklebící seŠklebící se.

Je vidět, že jsi pojišťovák. Dovedeš okecat všecko. www.celysvet.cz/skin/smile/s11921.gif

Dnes jsem poprvé odemkl karvan a díval se, jestli se něco přes zimu neudálo. Vše v pohodě, nevětraný vzduch měl zvláštní aroma, převažoval čuch ryb. Využil jsem toho, že to stojí na stojánkách a namazal pouzdra nápravy a nájezdovky, rezervu dofoukl na 4at. a zadní podpěry prostříkl Nano sprejem (150ml za 350Kč). Nebude-li pršet, tak zítra začnu stěhovat dovnitř vybavení. Mrknutí
Upravil/a Robert dne 28.03.2017 20:42

JosDosk
Ahoj všem. Dnes, zrovna teď, jsem po vzoru RadkaH naplnil nádrž čtyřiceti litry roztoku 1 kg krystalické sody ve vlažné vodě a nechám jej působit. Včera jsem zkoušel těsnost vodovodu vzduchem, zdá se, že zimní mrazy nenechaly po sobě žádnou škodu. Jen v chladničce jsem zapomněl dvě piva dvanáctky v plechu a jedno nealkoholické v plechu. Těm dvanáctkám není nic, ale u toho nealkoholického bylo vyraženo horní víko, a to spodní, které je bombírované dovnitř, tak je teď bombírované ven. A v chladničce z toho vytečeného piva je bordel a na prst plísně. Ale zavinil jsem si to sám. Čáo, Pepa
Recesista a mystifikátor

Robert
Zatím jsem se nedozvěděl důvod, proč OA mají odpadní nádrže a karavany né. Zamračený Do kempů nejezdím. Občas přespíme i na místě, kde to "není vyloženě dovoleno". Na takových místech nespouštím nožičky a strčit pod odpad kyblík by taky dráždilo, takže pro mne je nádrž nutnost. Zadní podlahu mám krátkou, je tam připevněna rezerva, navíc jsou tam ještě táhla od zadního závěsu (za ten zatahuji karavan pod střechu), takže jsem vyrobil nádrž s prapodivným tvarem, aby se vešla. Je zavěšena 1cm pod podlahou, z vrchu je otevřená. Při její tvorbě jsem pořídil pár fotek, které lze vidět na konkurenčním webu.
Po testovacím týdenním výjezdu jsem ji sundal a zjistil, že v nejnižším místě je usazen lógr z kafe, který po vyschnutí byl jako beton. Vydal jsem tedy nařízení a od té doby je po problému. Na konci každé sezony nádrž sundám a začne velice nepříjemná práce. Uvnitř je totiž usazen neskutečný humus (majitelé zavřených nádrží jsou v klidu, protože to nevidí, tedy nevědí). Veškerý tuk umytý z nádobí se usazuje na stěnách a dně. Pro mne je ovšem nejhorší, že úplně rozruší barvu. Ta se zkrabatí a sloupne. Abych mohl přes zimu nátěr obnovit, čeká mě vždy práce podobná ručnímu čištění fekální nádrže. Hrozný. Původně jsem používal syntetické barvy, potom nitro a nakonec vodou ředitelné. Ve finále to vyšlo nastejno.

V prosinci mě pozval synovec na montáž jakési linky v nově vznikající fabrice. Cestou jsme se stavili v malém podniku pro zinkované díly potřebné k montáži. Když jsem je viděl, tak mě napadlo, že to by mohlo vyřešit můj každoroční boj s nádrží. Domluvil jsem se na místě, doma odstranil (chemií) veškerou barvu a poslal synovci. Když to bylo hotové, tak mi ještě navrhl, že by se to mohlo i natřít práškovou barvou, která sice na zinku zas až tak moc nedrží, ale trochu to pomůže. Proč né. Tak jsem nádrž nechal takto upravit a dnes mi došla poštou. Je nádherná, na omak budí dojem, že je z plastu, prostě paráda. Stačilo přidělat výpustní kohoutek a vsadit na místo. Doufám, že už bude pokoj a vydrží jako plastová. bestpage.sk/gif/prace/gif-bestpage-sk-136.gif

Admin_Radek
Robert napsal:

....... Při její tvorbě jsem pořídil pár fotek, které lze vidět na konkurenčním webu.......

Ale Roberte, my přeci žádný konkurenční web nemáme Šklebící se. Kdo je nekomerční, tomu nikdo nemůže konkurovat. Náš web je tedy vlastně bezkonkurenční Šklebící seŠklebící seŠklebící seŠklebící se.

A nádrž ať Ti slouží.

JosDosk
Ahoj všem. Veškeré práce přípravy karavanu jsem zastavil, přece nebudu venku zmrzat. Vyjíždíme až 17.5., tak snad to ještě stihnu. Mám v plánu malou změnu zapojení čerpadla - přístupný total vypínač čerpadla, protože už od loňska jsem předělal vodovod v karavanu na tlakový - nízkotlak 0,8 bar. A když si čerpadlo cucne vzduch při lajdáckém doplňování vody do nádrže, (nám se to nestane), tak už nevypne, bez vody nevytvoří vypínací tlak v systému. Tak toto mám v plánu, jinak karavan "dobrý". Mám vyměněné zadní pružiny u auta, z toho důvodu je tažná koule výš, jsem zvědav, jestli bude a o kolik bude karavan zadkem níž. Čáo, Pepa
Recesista a mystifikátor

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Kdo je on-line