09.05.2025 23:32
Navigace
Shoutbox
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

vofi
27.12.2022 16:56
Hezký nový rok přejeme z Hegyka.[b] Šklebící se [/b]

Jarda a Maru
23.10.2022 18:54
Ahoj Vofíci, užívejte si to ... my se chystáme v půlce listopadu do Dunajské Stredy a jestli nevymyslím něco jiného, tak o Vánocích tamtéž Úsměv

vofi
22.10.2022 21:45
Pěkný pozdrav z Hegyka !!!! Úsměv

RadekH
01.06.2018 20:12
V Budišově je hezký kemp a super langoše.

Jarda a Maru
01.06.2018 20:04
Prší, prší, jen se leje.... Zdravíme vás všechny z Budišova nad Budišovkou. Zítra Kružberk a Slezská Harta. ☔ ☔ ☔🌟🌟🌟

Diskuze fóra
Nejnovější diskuze
· Jarní výlet od 7.5...
· vtípek
· KRÁSNÉ HOLANDSKO
· Vánoční přání
· TIPY NA VÝLETY
Nejdiskutovanější
· Jarní výlet od ... [13]
Poslední články
· ŠEJBA Jaroslav HALA...
· Z kopce do kopce
· Trajekty
· Když se chce, všec...
· Tankování
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
ALBÁNIE A KORFU 2017
Jarda a Maru
Po několikaletém těšení se jsme konečně letos navštívili Albánii a přepluli trajektem na Korfu.

Vyjeli jsme tentokrát jinou cestou než obvykle. Už po dálnici v Rakousku jsme jeli po tom severnějším rameni dálnice. je zřejmě starší, místy má užší pruhy, ale jelo se po ní dobře, nebyl tam tak velký provoz . . Poté jsme jeli přes Mureck a asi hodinu jsme se zasekli na přechodu Macejl. Dál jsme pokračovali přes BiH a navštívili krásné vodopády v Jajce. Protože nás policie vyhnala z parkování u jakéhosi obchoďáku v Neumu v BiH, kde jsme chtěli přespat, tak jsme ještě v noci dojeli v HR až do Slana, kde jsme přespali za 111,- Kuna v kempu Banja, a ráno jsme popojeli na krásnou oblázkovou městskou pláž, kde jsme se koupali až do odpoledne.

V Černé Hoře nás na Svatý Štefan vůbec nepustili, je to pouze hotelový komplex a přes závoru tam pouští jen ubytované hosty. Skadarské jezero ze strany MNE bylo hodně vyschlé a "zelené". Z albánské strany je daleko hezčí a má víc vody a čistou. Na hranicích MNE - Albánie jsme čekali na odbavení víc než 2 hodiny. Všude kontrolují pasy, technický průkaz auta a zelenou kartu, tak to dlouho trvá. Hrozné...
A
lbánie je pro mě krásná zem. Před 3 lety jsme jí projížděli a letos jsme ji málem nepoznali. Moc budují turistická letoviska, staví hotely a obrovské rezidence, jejich architektura je zajímavá a moc pěkná. Silnice se také hodně zlepšily, hlavní tahy jsou v kvalitě skoro jako u nás, nesmí se vyjíždět na vedlejší silnice a cesty, ty jsou v lepším případě šotolina, prašný tankodrom. Dálnice se neplatí, není to v pravém smyslu dálnice, nemá odstavný pruh, krajnice někde končí v zahrádkách u baráků, s nájezdy na ni je to podobné....
Stání "na divoko" zde není postihováno a zatím je možné všude na "divokých" neupravených plážích . S rostoucí turistikou a stavěním letovisek však i to během pár let zřejmě skončí..... Ve vnitrozemí jsme viděli inzeráty na prodej pozemků za 4 - 5 Eur za m2.
Po dvou nocích na pláži Borsh jsme jeli do Řecka a dál přepluli na Korfu. Během tří dnů jsme celý ostrov objeli. Ve městě Korfu Jarek navštívil obranou tvrz a moc se nám líbily "Kanály lásky"... Mys Drastic jsme si jen z dálky z hrozně prašné cesty vyfotili. Dál jsme se nedostali, koupil ho i s přístupovou cestou "chudý" Řek. Nejkrásnější bylo město Kassiopi i s krásnými plážemi. Na Korfu jsme 2 x spali v kempech, platili jsme 17,5 Euro za noc. Třetí den večer jsme se opět přeplavili trajektem na pevninu a přespali v kempu KALAMI BEACH v Igoumenitse, který se nám líbil nejvíc.

Přejeli jsme znovu do Albánie, která nám "učarovala" a znovu na pláž v Borsh, kde se nám moc líbila jak oblázková pláž, čisťounké moře, tak i volně pobíhající domácí zvířátka ... Po 3 dnech se s krásnou a divokou Albánií loučíme a vracíme se domů přes Makedonii, kde jen zastavíme a nakoukneme na Ohridské jezero a kde natankujeme plnou nádrž levné nafty a pokračujeme v Srbsku kolem Dunaje, k přehradě a elektrárně Železná vrata ze srbské strany nás nepustí, tak poračujeme dál domů. Projíždíme maďarským městem Kalocsa, kde se má příští víkend konat "Festival papriky" a kde jsem čekala, že budou mít ověšeny domy sušícími se paprikami. Bohužel, projeli jsme i další 2 vesničky a jen na jednom domě jsme viděli sušit papriku. Naposledy jsme přespali někde u vlakového nádraží v Rakousku a dopoledne už jsme byli doma.....
Ze tří foťáků jsem pracně vybrala "pár" fotek, tak se koukněte ....smileys.cz/smiles/smajlici-gesto-ruky/smileys-cz-263.gif
https://kubaklara...Corfu_2017
Upravil/a Jarda a Maru dne 16.09.2017 08:53

stemi
Po několikaletém těšení se jsme konečně letos navštívili Albánii a přepluli trajektem na Korfu.

PARÁDA Úsměv
éHm a co sem to vlastně ešče chcél...jó A PŘECE SE TOČÍ Cool

Admin_Radek
Maru, super, díky za tip, odpo kouknu na fotky.
Radek 51, Pavla 47, Ruda 19, Honza 16, mali kresařici Chipík a Zorro, všeci béváme na órodné Hané

Admin_Radek
Radek 51, Pavla 47, Ruda 19, Honza 16, mali kresařici Chipík a Zorro, všeci béváme na órodné Hané

Admin_Radek

Jarda a Maru
Ještě přidám zážitek z Makedonie...

Už několikátá naše navigace nelze nastavit tak, aby nevyužila každou příležitost, jak nám zkrátit cestu, i když je to někdy "po šotolině", těmi nejužšími uličkami někomu do dvora a nebo odbočí z hlavního tahu přes Prahu a provede nás Letňany přes křižovatky (pořád stojíme na červenou) za ase zpátky na hlavní. Pokud jedeme po hlavním tahu, tak ji ignorujeme, ale pokud hledáme nějaké "zapadlé" místo, tak si nejsme jisti a vždycky ji na to "skočíme"...

Stejné se nám stalo na dálnici v Makedonii, kde nás navigace svedla z dálnice, která v úctyhodné vzdálenosti objíždí hlavní město Skopje, a za pravého poledne nás jím provedla....Místy si nevěděla rady, tak to nechala na nás a našem "pudu sebezáchovy" a tak jsme se dostali do míst, kde jsme na každých 50 metrech stáli na červenou a kde nás ihned obklopili neodbytní "umyvači skel", a to i malí kluci a všichni loudili a natahovali ruku, i když ani žádnou práci neodvedli. Byla jsem z toho úplně mimo, nestačila jsem hlídat ty neodbytné ruce, a taky zelenou na semaforu, abychom už mohli ujet a nepoškodili nám auto, že jsem ani nic nevyfotila.. Uf....Jestli bude pro nás tímto směrem ještě někdy "příště", určitě pojedeme raději naší oblíbenou cestou přes Rakousko, Chorvatsko a MNE a dál po pobřeží.....

bestpage.sk/gif/prace/gif-bestpage-sk-416.gif Naštvaný

Jarda a Maru
[img]https://img29.rajce.idnes.cz/d2903/14/14373/14373830_e37f90e1601d09a9088c4d8cf41bf3aa/images/IMG_7710.jpg[/img] is not a valid Image.

Ještě jeden zážižek z dovolené.
V Albánii jsem nejen fotila, ale podařilo se mi natočit video, se kterým jsem vůbec nepočítala.
Při natáčení ze země vyvěrající ledové vody "Modré oko" .... http://www.mundo....i-i-kalter ..... se za mnou znenadání ozvalo: ..."sorry"..., ačkoliv tam byla cedule jak hrom, zakazující koupání ....
https://kubaklara...citala.jpg .... Mrknutí

Robert
Zdravíme z Korfu. Je tu pěkně, takže Vyskytnou nestihneme. Zdrželi jsme se v Albánii. Jistě si to tam užijete ibez nás. Můžeme tam ale poslat trochu tepla a sluníčka. Tu je ho dost. 😂

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 14