19.04.2025 03:17
Navigace
Shoutbox
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

vofi
27.12.2022 16:56
Hezký nový rok přejeme z Hegyka.[b] Šklebící se [/b]

Jarda a Maru
23.10.2022 18:54
Ahoj Vofíci, užívejte si to ... my se chystáme v půlce listopadu do Dunajské Stredy a jestli nevymyslím něco jiného, tak o Vánocích tamtéž Úsměv

vofi
22.10.2022 21:45
Pěkný pozdrav z Hegyka !!!! Úsměv

RadekH
01.06.2018 20:12
V Budišově je hezký kemp a super langoše.

Jarda a Maru
01.06.2018 20:04
Prší, prší, jen se leje.... Zdravíme vás všechny z Budišova nad Budišovkou. Zítra Kružberk a Slezská Harta. ☔ ☔ ☔🌟🌟🌟

Diskuze fóra
Nejnovější diskuze
· Jarní výlet od 7.5...
· vtípek
· KRÁSNÉ HOLANDSKO
· Vánoční přání
· TIPY NA VÝLETY
Nejdiskutovanější
· Jarní výlet od ... [11]
Poslední články
· ŠEJBA Jaroslav HALA...
· Z kopce do kopce
· Trajekty
· Když se chce, všec...
· Tankování
Číst diskuzi
KK 50 + f » Pokec - "klubová akademie" » Pokec - ostatní
 Vytisknout diskuzi
Pokec o vestavbách
Admin_Radek
V pohodě, víc hlav, víc rozumu. I když nevím, jestli to platí i u Tebe 😂.
Já totiž furt váhám, jestli si mám troufnout na tu vestavbu sám nebo to mám někomu zadat.
Radek 51, Pavla 47, Ruda 19, Honza 16, mali kresařici Chipík a Zorro, všeci béváme na órodné Hané

Joza
není to žádná věda a dokáže to každej normální běloch. Důležitý je vědět co chci a umět se rozhlídnout kolem sebe - inspirací je spousta, jenomže mám takovej dojem, že spousta lidí staví na efekt aby všichni věděli jak krásnou vestavbu umím postavit a praktičnost někdy zůstává stranou. Takže žádný strachy...

JosDosk
Admin_Radek napsal:

V pohodě, víc hlav, víc rozumu. I když nevím, jestli to platí i u Tebe 😂.
Já totiž furt váhám, jestli si mám troufnout na tu vestavbu sám nebo to mám někomu zadat.

Ahoj. Pokud už jsi nějakou vestavbu (někdy) viděl, tak nezačínáš úplně od ničeho. Přesto začátek bývá takový, že se několik dní jenom chodí s papírem, tužkou a metrem a furt se měří, zapisuje, škrtá, až se dojde k tomu, že už při práci se nebude muset dělat nějaká podsestava dvakrát, a ta první se vyhodí a část peněz se převede do nenávratné ztráty. Počítat je potřeba taky s (volným) časem, který ta práce zabere. Mám za sebou stavbu velmi složitého karavanu Kapr, i když to na první pohled nevypadá, takže vím - nebo si ještě pamatuju, co to je. Ale jak se to chytí za správný konec, tak je to brnkačka. Čáo, Pepa
Obrázek je z Jedovnic
JosDosk přiloženo následujícíobrázek:
karavan_kapr059.jpg

Recesista a mystifikátor

yetti
... vestavby vlastním počinem se nebojim, naopak. Je elektriku nedám, ostatní je hračka. Dispozici mám už vymyšlenou. Teď řešim materiály a váhu. Důraz bude na praktičnost, cenu a jednoduchost. Čas si udělám, až to bude potřeba.

Studuju různý vestavby a sbírám inšpiraci na detaily. V podstatě to chci udělat co nejvíce manuální a pokud možno ze snadno dostupných materiálů, co koupim za pár kaček v každým železářství. Nebo si to vyrobim sám. Jen ledničku, topení, vařič a wc ne.

A ještě sem se nerozhodnul, jestli na plyn nebo všechno na naftu ... můza asi čeká za rohem na líbačku

... ale těšim se na to, je to výzva a radost. Není nad to když víš o každým šroubku, kde co je a jak co funguje.
Ne každý kdo bloudí je ztracený 😎😉😋😇🤗

Eště se nestalo, aby to ňák nedopadlo Šklebící se

http://soumar-sro.cz
Joza
já se pochlubím ještě takovou srandičkou, kterou jsem sprásknul jenom tak pro ubytování vnoučat odkaz: https://www.carav...4&rs=0

Admin_Radek
Jé, to je hezký. Už vím, ke komu si tu vestavbu dám udělat 😄.
Radek 51, Pavla 47, Ruda 19, Honza 16, mali kresařici Chipík a Zorro, všeci béváme na órodné Hané

Joza
Šklebící seŠklebící seŠklebící se celkem se to osvědčilo - nějaký testovací víkendy na rybníku Řeka a potom "naostro" Vallevechia Itálie. Docela spokojenost a z vozejku je to sundaný tak cca za 5 minut.

Jarda a Maru
A taky jsi "tu srandičku" měl na "vestavbách" v Piešťanech? Já ji určitě viděla. V sobotu tam dost pršelo, tak jsem nikde moc nechodila ani nefotila, ale u vás jsme na čumendě určitě byli a stáli jste tam (na fotce) úplně vzadu. My jsme stáli spolu s "Adélou" skoro u záchodů a dětských prolézaček...

img32.rajce.idnes.cz/d3202/16/16378/16378021_cebb9716e23360ac1c5d0efab382dc18/images/DSC01385.jpg
Ať je to jak je to, hlavně že to je ... bestpage.cz/smiles/veci140.gif

Joza
jo tam jsem si z toho udělal "hospodu" - přišlo mě to jako výbornej nápad Šklebící se

a jenom tak na okraj ... když jsme jeli domů tak se mě utrhla celá brzda od oje přívěsu, tak jsem musel vlek odpojit, strčit ho na polní cestu, Naďa si sedla do boudičky vzala knížku, četla a hlídala. No a já jsem jel domů pro velkej vlek, na ten jsem naložil samuraje abych měl čím vlek natáhnout a zpátky na Slovensko pro pacienta. Naložit a hurá domů ...... Prostě, "štěstí přeje připraveným" Šklebící seŠklebící seŠklebící se

zase máme na co vzpomínat

stemi
Jozo ať je jak je, ale ta sundávací budka na hotový standardně přívjesový valník je velmi dobrý a fíkaný nápad...líbí se mi toÚsměv
éHm a co sem to vlastně ešče chcél...jó A PŘECE SE TOČÍ Cool

Joza
samozřejmě není můj - nápady kradu - původní záměr byl využít zbytků ze staré obytky a z různých staveb. Myslel jsem že všechny ty dražší věci mám. Ó jak jsem byl naivní Šklebící se , ale vnoučkům se to líbí a tak jsem spokojenej.

Admin_Radek
Jožo, jak tak přemýšlím nad vestavbou - kudy máš vedený odpad ze dřezu a sprchy? Pod autem? Chápu to tak, že pod autem je odpadní nádrž, jde mi o to, kde se spojuje odpadní trubka ze dřezu a ze sprchy.
A stejně jako Yetti váhám, jak řešit topení a bojler - jestli topení na naftu (Planar) a bojler s výměníkem z topení a na 220 V přes měnič nebo obojí na plyn. A když na plyn, jestli dělené nebo Combi (ale to stojí 50 😲). Plynu se stejně nevyhnu kvůli vařiči. Lednici mám jasnou - kompresor 12V.
Upravil/a Admin_Radek dne 06.02.2021 10:55

Joza
hadice mám sólo každou zvlášť do odpadní nádrže. Já jsem řešil jak na teplou vodu, protože se mě nechtělo vozit velkou plynovou bombu a živit boiler. První řešení bylo výměník od chladící kapaliny doplněný čerpadlem a 10 litrový el. boiler 230V - jako tlaková nádoba a možnost nahřát doma před výjezdem ze zásuvky (prubnul jsem to jenom jednou). Fungovalo to docela dobře, takže jsem to zapnul během jízdy a cca za 20 - 30 minut bylo nahřáto a dva jsme se celkem v pohodě osprchovali. Jedinej problém byl, že jsem to občas zapomněl zapnout a samozřejmě když jsme zůstali na místě třeba dva dny. Jako další řešení jsem tento systém doplnil ruským Binarem 5Kw - je to vodník. Zkušenost 1a ....... ohřev cca 12 - 15 minut a je to luxus. Topení jako takový mám Planara 4Kw - vzduch, má to takovej výkov, že kkdyž je přes noc cca 5 °C tak pouštím na minimum a otvírám vykýře. Podlahu mám holou kvůli psům, jenom psí pelech a vytopí to naprosto v pohodě. Jo a to při normálním provozu pouštím tak max. na 1/2 výkonu a to už teda musí mrznout. Myslím, že kdo nejezdí v -20°C tak mu asi stačí Planar 2Kw ( když jsem ho pořizoval já tak byl jenom 4 Kw ). Na vaření vozím bombu 2Kg a jednu záložní.
Upravil/a Joza dne 06.02.2021 16:56

Admin_Radek
Ty máš vestavbu menší, než uvažuju já. Chtěl bych nejdelší Ducato L4H2, případně L4H3, aby se daly dát postele nadél. Takže nad 2 kW Planarem neuvažuju.
V podstatě zvažuju buď možnost koupě tovární vestavby - líbí se mi třeba Karmann Davis 630, případně koupit novou dodávku a buď si nechat vestavbu udělat na míru nebo si ji zčásti udělat sám. Ale na to si zase netroufám, tak bych potřeboval nějakého "stavbyvedoucího", který mi řekne - udělej to a to, tak a tak.... Udělal bych a přijel pro další instrukce.

Joza
rad dostaneš určitě spoustu, ale rozhodovat musíš sám

Admin_Radek
Letos to určitě řešit nechci, tak budu sbírat ty rady a asi příští rok se do toho vrhnu. Na tom Karmannu se mi líbí, že je otypovaný pro 4 lidi na jízdu. Kdyby s náma sem tam jely děcka, tak se to bude hodit. Super je zvedací postel a pod ní garáž na motorku (jsem i motorkář), ale cena cca 1,3 M. Koupit dodávku a nechat si udělat vestavbu - bude taková, jako chci já, ale cena cca stejná. No a kdybych to dělal sám + někdo nábytek apod., tak dodávka je cca 600 + vestavba vůbec netuším.
Bude fajn se potkat, okouknout a pokecat. Však všude kde jsem, lezu do každé vestavby Šklebící se.

Jarda a Maru
Admin_Radek napsal:

... tak bych potřeboval nějakého "stavbyvedoucího", který mi řekne - udělej to a to, tak a tak.... Udělal bych a přijel pro další instrukce...

Takového pana Lorence ... https://www.youtu...lmBXh2K0kE Cool

👍 Přesně 😄
Upravil/a Admin_Radek dne 06.02.2021 19:50
Ať je to jak je to, hlavně že to je ... bestpage.cz/smiles/veci140.gif

Joza
Šklebící seŠklebící seŠklebící se

yetti
tady sem řešil furt dilema, ale už mám jasno. Udělám si ji sám. Ještě sem neviděl vestavbu i karavan, co by byl dle mých představ. A ne jen dispozičně. Hlavně to zpracování. Je fakt, že některý věci mají vychytaný, ale všeobecně je to ošizené a nebo šíleně složité. Často nepraktické.

Předělal sem si mobilheim a všechny atypické záležitosti sem udělal z našich běžných součástek za půl darma co koupíš v každý vesnici, upravil si obytku, kde namísto kupovaného originál superdrahýho umyvadla za tisíce, pákovky a dalších super karavanových vymožeností ta je umyvadlo z nerezové mísy, klasika sanita a všechno funguje perfektně a nestálo to ani tisícovku. .... a co jsem si postavil dílnu, barák, saunu a zrekonstruoval tři byty si už docela věřim.

Přípravu a volbu spotřebičů není radno podceňovat, ale ono to vždycky vypadá a když sem viděl co za pacienty to dělá, .... né díky, to bych musel být chromej na ruce a to se zdá nejsem.

Jen elektrika mi nic neříká, naštěstí mám kamarády. Plyn se mi moc řešit nechce, ale bude rozhodující cena. Plánujeme hooodně cestovat i tam, kde bude problém s civilizací a myslím, že sehnat naftu bude menší ořech než někde plyn. A jezdíme celoročně, takže spotřeba v zimě je velká. V obytce sem si namontoval plnící bomby a je to bomba.

Radku, díky naší malinkosti rozhodně spaní podél. Tedy u nás na 100%. Rozhodně se prostor na lůžku hodí Šklebící se .... postele budu mít odklápěcí a manuálně výškově dvoupolohové. Kvůli kolům a skůtru.

Izolace stříkaná pěna s uzavřenou strukturou, odrazová folie a slabá překližka. Uvnitř nalepen korek. Hezké, teplé, levné.

Nic nepovedu venkem. Vyvýšená sprchová vanička, pod ní odpadní nádrž. Hned vedle kuchyně, takže rozvody 0 0 nic. A že bude sprcháč nízký? No a? Nejméně využívaný prostor a i na WC si v autě sedám. WC přenosné, manuální. Řeším detail výsuvu aby bylo případně v kastlíku pod sedadlem pro větší sprcháč. Podlaha bude 2x 5cm styroduru. Rozvody tepla středem auta v podlaze v horních 5cm izolace.

Spaní i jízda pro 4. Rozkládací sedadlo druhé řady, kdyby chtěli jet i kluci, ale moc tomu nevěřím. Nábytek z lehké opálené překližky samodomo výroby, včetně všech zarážek (mechanických) a madel z provazu. Spousta úložného prostoru a využití každého možného místa. Standardně mi chybí botníky, takže u nás bude.

Pokusím se poslat podobný obrázek dispozice:

[img]https://img15.rajce.idnes.cz/d1503/12/12310/12310744_78e9809707d6d77bf857547cec98fb7b/images/20210208_061824_resized.jpg[/img] is not a valid Image.

detail druhé řady sedaček a stoly budou trošku jinak. Za sedačkou úložný prostor, dole nádrž na vodu, nad tím složená postel atd. Stoly dva, u dvojsedáku výsevný z boku s možností vyklopení ven a u sedaček řidiče a spolujezdce bude Téčkový z části mezi sedadly. Málokdy ho budeme používat na jídlo, nevěřím že budou kluci jezdit víc. V garáži po levé straně kastlík s technickým zázemím, ne širší než je podběh kola, jinak garáž co největší + nájezdová rampa na skůtr a držáky na kola ..... atd atd .... to pro inspiraci Úsměv
Upravil/a yetti dne 08.02.2021 06:41
Ne každý kdo bloudí je ztracený 😎😉😋😇🤗

Eště se nestalo, aby to ňák nedopadlo Šklebící se

http://soumar-sro.cz
Joza
elektrika taky není problém stačí se poradit

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste členem?
Klikněte sem