19.04.2025 03:15
Navigace
Shoutbox
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

vofi
27.12.2022 16:56
Hezký nový rok přejeme z Hegyka.[b] Šklebící se [/b]

Jarda a Maru
23.10.2022 18:54
Ahoj Vofíci, užívejte si to ... my se chystáme v půlce listopadu do Dunajské Stredy a jestli nevymyslím něco jiného, tak o Vánocích tamtéž Úsměv

vofi
22.10.2022 21:45
Pěkný pozdrav z Hegyka !!!! Úsměv

RadekH
01.06.2018 20:12
V Budišově je hezký kemp a super langoše.

Jarda a Maru
01.06.2018 20:04
Prší, prší, jen se leje.... Zdravíme vás všechny z Budišova nad Budišovkou. Zítra Kružberk a Slezská Harta. ☔ ☔ ☔🌟🌟🌟

Diskuze fóra
Nejnovější diskuze
· Jarní výlet od 7.5...
· vtípek
· KRÁSNÉ HOLANDSKO
· Vánoční přání
· TIPY NA VÝLETY
Nejdiskutovanější
· Jarní výlet od ... [11]
Poslední články
· ŠEJBA Jaroslav HALA...
· Z kopce do kopce
· Trajekty
· Když se chce, všec...
· Tankování
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
TENERIFE letecky
Jarda a Maru
Na přelomu března a dubna jsme navštívili další z Kanárských ostrovů Tenerife. Ubytování jsme byli v apartmánu v Puertito del Güímar a autem z půjčovny jsme během týdne křížem krážem projeli celý ostrov...

Jeden den jsme si za 3 hoďky prošli vodní kanály u Punta Hidalgo - nádhera, jeden další den jsme si vyšlápli ke kamenným vejcím Teide eggs zase asi 3 hodiny až do nadmořské výšky 2600 m. Pro mě (nejslabší kus našeho stáda) byl tento výšlap dost náročný, přestože nás nahoru i dolů míjeli dva mladí borci v poklusu, ale jinak nádherné, uvidíte na fotkách.

Jeden z dalších dnů jsme byli v LORO PARKU v Puerto de la Cruz. Je to největší "papouščí park" v Evropě (se vstupným 37 Ěček za osobu), ale z mého pohledu je to menší zoologická zahrada nebo spíš pěkný park s atrakcemi zaměřený hlavně na děti. Papoušci byli schovaní ve větvích ve svých voliérách nebo zalezlí v hnízdících budkách, zvířat bylo pomálu (v ZOO Jihlava je jich daleko víc). Moc pěkná byla akorát show s kosatkami, ty si to viditelně užívaly a v závěru záměrně cákaly vodu na diváky v prvních řadách a nechtěly s tím vůbec přestat. Ti diváci si ovšem mohli od pořadatelů koupit pláštěnky....

Další den jsme vyjeli lanovkou na Pico del Teide (3.718 m.n.m), lanovkou až do výšky 3.550 m, odkud se dalo už jen na povolení (prý skoro počtyřech) vylézt až k vrcholu. Výhledy krásné, štěstí nám přálo, svítilo sluníčko a byla krásná viditelnost. Pod Pico del Teide jsme se ještě nějakou tu hoďku prošli mezi skalními útvary Rock los roques. To bylo něco pro mě, já prostě "šutry" miluju v každé podobě...Šklebící se

... a k tomu jsme se denně koupali na různých krásných plážích, takže jsme se někdy během dne převlékali z lehké zimní bundy až do plavek.. Nejkrásnější byla pláž Bollullo s jemným černým pískem.... a nebo naopak La Teresita u San André s navezeným žlutým pískem. Nevím kolik stupňů voda měla, ale koupala jsem se i já zmrzlík, a i když někde byla červená vlajka zakazující plavání, stejně jsem tam vlezla..Šklebící se

Ještě byla moc pěkná (původně) pirátská vesnička Masca, do které se sjíždělo autem prudkými serpentýnami a ze které se hlubokou soutěskou dalo pěšky sejít až k oceánu. Až k "vodě" jsme nesešli, bo to byl několikahodinový náročný sestup pro mě zcela nevhodný... Zamračený

Poslední (celý) den jsme vyjeli serpentýnami do malé vesničky Chamorga, projeli jsme a kousek si prošli "pralesem", pak další pobřežní vesničku se zajímavou útesovou pláži Almasiga a cestou domů při projíždění města Candelarie jsme koukli (na a) do jejich katedrály...

Tentokrát jsme měli příjemný let z Vídně, celý týden krásné počasí - ani jednou jsme nezmokli - no, trošičku mrholilo při cestě "pralesem", takže jsme to vzdali, stejně se tam prolézalo roštím málem po čtyřech...

Tenerife je z mého hlediska zase ještě trochu hezčí než Lanzarote, akorát není tak "černá", láva je spíš "hnědý popílek". Má víc vody, dost zde prší, je zelenější a úrodnější a nejsou tu jen letoviska pro turisty, tady "Kanářané" žijí a bydlí. Domky mají barevné, některé se šikmými střechami a některé ty původní starší mají hodně marocký ráz - krabice s malými okénky. Benzín levný za 0,90(+) € a potraviny v Lidlu jsou i zde + - jako u nás, Spár je trochu dražší. V Puertito del Guímar, kde jsme bydleli, bylo i extra zdarma parkoviště pro obytky a stálo jich tam dost, dokonce jeden Němec. A stáli i v noci i na pobřeží, tady se to zřejmě neřeší. Parkoviště jsou všude zdarma, na žádné placené jsme nenarazili. Vegetace palmy, palmy a zase palmy, všude hojně rostou opuncie, kaktusů méně, rozkvetlé keře a letničky, pomerančovníky kvetou (pomeranče už jsou otrhané), na políčkách už mají vysoké zelené keříky brambor a vinná réva už má zelené listy a zeleno je všude. Jen "bobkáč" jsem nikde ani nezahlédla...Cool

Zpět jsme letěli s mezipřistáním v Madridu, takže jsem si zase ještě užila další kontrolu, odbavení, přebíhání a čekání Zamračený... Ale všechno ostatní bylo fajn, koukněte se na pár fotek...https://kubaklara...fe_letecky
Ať je to jak je to, hlavně že to je ... bestpage.cz/smiles/veci140.gif

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Kdo je on-line