žumpa - co na srdci, to na monitoru
|
Admin_Radek |
Přidané 11.11.2019 09:20
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 1220
Založený: 05.11.2016 12:46
|
Tady só eště hice - +2 ráno a tropických +8 až +10 přes den. V sobotu jsem byl ještě na skútru koupit kachnu a zelí.
Radek 51, Pavla 47, Ruda 19, Honza 16, mali kresařici Chipík a Zorro, všeci béváme na órodné Hané
|
|
|
|
yetti |
Přidané 17.11.2019 13:12
|

Plukovník

Příspěvek: 949
Založený: 08.11.2016 14:14
|
Tak nam v patek umrel muj rodak, Josef Hasil .... říkali mu Král Šumavy .... pro me to byla osobnost a casto chodim na mista kse zil, kudy chodil, kudy prevadel ....
Ne každý kdo bloudí je ztracený 😎😉😋😇🤗
Eště se nestalo, aby to ňák nedopadlo 
|
|
|
|
yetti |
Přidané 18.11.2019 07:35
|

Plukovník

|
nejsem fanda Chorvatska a jiných teplých krajů takže nemůžu posílat odkazy na tyto místa, ale za to Šumava je pro mě něco výjimečnýho, a tak tady žiju a trošku se podělím: https://zpravy.ak...-internetu
a jako průvodce Šumavou a kolega ochránců a záchranářů a outdoorovej nadšenec se dostávám na místa, který berou dech … Šumava je nejkrásnější místo na světě
|
|
|
|
stemi |
Přidané 18.11.2019 09:49
|

Držitel metálu Za zásluhy

Příspěvek: 907
Založený: 18.12.2016 03:08
|
Radku bez duskuzí jasńačka...je přenádherná. Enem jestlipa vám támo po Lipnu jezděj taky tůdlencty Ra ? He 
stemi přiloženo následujícíobrázek:
éHm a co sem to vlastně ešče chcél...jó A PŘECE SE TOČÍ 
|
|
|
|
yetti |
Přidané 18.11.2019 10:49
|

Plukovník

|
Milošu, nejezděl a ani neplujou … navíc Lipno nepovažuju za nádheru, naopak, ale už nám ho tady vytvořili pražáci, tak co s tím ….
|
|
|
|
Jarda a Maru |
Přidané 18.11.2019 12:05
|

Generálmajor

Příspěvek: 2003
Založený: 07.11.2016 21:10
|
Šumava je nádherná, vo tom žádná... a i celá naše zemička... My bychom chtěli ještě nějaký ten rok vyjet do dálek a pak už zůstaneme doma obdivovat jen to naše ...
Ať je to jak je to, hlavně že to je ... 
|
|
|
|
yetti |
Přidané 19.11.2019 05:22
|

Plukovník

|
ale tak sem to nemyslel, jasně že je nádherná celá naše zem i Evropa a celej Svět … a určitě neopovrhuju dalšíma koutama, však proto má bydlíka a cestuju a poznávám … ale Šumava je pro mě nějak víc … to sou ty kořeny
|
|
|
|
stemi |
Přidané 19.11.2019 06:09
|

|
Na pažáky platí jedině Jožin z bažin...semse už kolik let naučili jezdit spanilé jízdy tůdlencty tzv.harlejáři a uzurpovali si Hájenku jako doupje, gdež si počínaj hůř jak něgde doma. Kolikráttak některé náhodně vedle sedíce poslouchat, je fakt humus
stemi přiloženo následujícíobrázek:
Upravil/a stemi dne 19.11.2019 11:30
|
|
|
|
Jarda a Maru |
Přidané 19.11.2019 09:06
|

Generálmajor

|
Tak tak, Yetti, já zas myslela na to, že jsme přecejenom čím dál tím "mladší" a já hrozně miluju ty dálky... takže ještě párkrát dálky a pak už budu milovat a obdivovat ta blízka... Dokud je Jarek schopen a ochoten jezdit ty tisíce km...   
|
|
|
|
Admin_Radek |
Přidané 19.11.2019 20:05
|

Hlavní administrátor

|
stemi napsal:
Na pažáky platí jedině Jožin z bažin...semse už kolik let naučili jezdit spanilé jízdy tůdlencty tzv.harlejáři a uzurpovali si Hájenku jako doupje, gdež si počínaj hůř jak něgde doma. Kolikráttak některé náhodně vedle sedíce poslouchat, je fakt humus
Motorkáři jedni hnusní, nevychovaní. To já su vychovanej motorkář, páč su aji karavanista .
Radek 51, Pavla 47, Ruda 19, Honza 16, mali kresařici Chipík a Zorro, všeci béváme na órodné Hané
|
|
|
|
yetti |
Přidané 20.11.2019 07:34
|

Plukovník

|
aj ja, ajajaj …. taky su vychovanej …. skůtrista aji karavanista … a proti hájenkáni ani Ň
a Maru, taky bych se chtěl dožít renty, ve zdraví, při síle, při chuti, a mít možnost cestovat a tolik km co Vy, to už je asi fakt troufalost chtít … takže poklona čelem až na dlažbu
|
|
|
|
Jarda a Maru |
Přidané 20.11.2019 12:38
|

Generálmajor

|
…takže poklona čelem až na dlažbu...
Jéé, Yetti díky moc za poklonu ... ale prosím Tě, dejbacha, ať Ti při tom ohýbání se nepíchne v zádech !!
A moc mě to potěšilo, páč nějaká uznání zas tak často neslyším...Moje (už od školních let) nejlepší kamarádka když slyší, že zas někam jedem, tak si klepe na čelo a každá zpráva od ní na WhatsAppu začíná slovy: .. "ve kterém koutu Evropy zase jste?
|
|
|
|
yetti |
Přidané 21.11.2019 07:24
|

Plukovník

|
tak jako já nevčelař nechápu vo čem to je, jako nerybář nechápu proč to furt dělaj …. tak i necestovatelé nechápou, proč neustále cestujeme … a tak to má být … každej sme ňák postižení … a vo tom to je … každej podle svého gusta, hlavně s láskou a vod srdce
|
|
|
|
Jarda a Maru |
Přidané 21.11.2019 12:10
|

Generálmajor

|
Tak, tak, tak to já mám ještě jedno "postižení" - strašně ráda zavařuju. Takže pro mě by značka ideál bylo zavařování v "karavanu", tak jako to dělá "Marmeláda" Blanka Milfajtová ....
|
|
|
|
stemi |
Přidané 23.11.2019 09:17
|

|
A moc mě to potěšilo, páč nějaká uznání zas tak často neslyším..
Maruš já myslím, že Jarek mušíbejt nadmíru spokojenej a uznalej, jako nás, snad tu aninééé do tuctu, což nejen fotkách, álejc i f článcich na tebe jen tak nigdo nemá...a jen tak dál 
Tady většinou a bohužel se ani toho vobyčejnýho "dění s pofšimnutím" ku prospjechu fšech na našem webu nedočkáš
|
|
|
|
Jarda a Maru |
Přidané 23.11.2019 20:44
|

Generálmajor

|
Tady většinou a bohužel se ani toho vobyčejnýho "dění s pofšimnutím" ku prospjechu fšech na našem webu nedočkáš 
Milošu, já na sebe něco prozradím... Pravdu díš, já sem ráda píšu ku prospjechu fšech, ale abych pravdu řekla, tak taky ku prospěchu svýmu, páč mě to udržuje v takové té duševní kondičce, v mnohém bych ještě chtěla stačit vnukům a přecejenom si ještě nechci přiznat to "stáří" .
A ta dnešní "technika" nám tak nahrává a přináší spoustu vymožeností, zábavy i poznání, tak proč toho nevyužívat... Před skoro 30 lety jsme vyjeli do Paříže jen s nějakou starou mapou a vůbec jsme nevěděli kde a podle čeho hledat Louvre... a dnes se všechno dá dopředu najít a jen zadat do navigace, a přes Street View se dá fšude dostat, dokonce i dovnitř Oceanária v Lisabonu ... To sou věci, že ?! Mně osobně se to moc líbí ...
|
|
|
|
stemi |
Přidané 24.11.2019 07:28
|

|
tak taky ku prospěchu svýmu, páč mě to udržuje v takové té duševní kondičce
...já podobně aí mne i tělesné, než něco najdu! do trouby néé, dyt sem chtěl do ledničky! kolikrát tak bloumám álejemi a nevím esli jedu tam nebo už domů!
A zefšeho nejvíc tu psát ptákoviny, snad pro pobavení i možná se zatukáním na čelo...tož tak
|
|
|
|
Jarda a Maru |
Přidané 24.11.2019 13:40
|

Generálmajor

|
...kolikrát tak bloumám álejemi a nevím esli jedu tam nebo už domů!
Jó, do álejí? tak tam bych já sama ani nevlezla, bo na stará kolena u mě propukla taková ňáká nemoc - dezorientace, která se čímdáltímvíc prohlubuje a neznám na ni lék...
Začalo to tak nenápadně už kdysi dávno ve škole, kam chodily naše děti... Byla to obrovská, třípatrová budova se suterénem a postavená do "háčka" (písmeno H). Šla jsem na "rodičák" - tři děti, tři třídy, ale jak je najdu, i když děcka mi to do detajlu popsaly?... Znáte to. Vylezu z jedné třídy, vobuju boty a kam teď, když mám ještě i další problém vpravo-vlevo? No, vždycky to dopadlo dobře, díky tomu, že jsme bydleli naproti škole, a tak abych se našla, musela jsem se vždycky nenápadně ujistit pohledem z okna té spojnice v tom "háčku", kde vlastně jsem... Škola už tehdy pro mě byla horor, a pokračuje to obrovskými patrovými obchoďáky, patrovými obr trajekty, kde si raději vždycky vyfotím číslo deku, podzemní garáže a končí to lesy, kde se těžko hledám, ba skoro vůbec se nemůžu najít ...
|
|
|
|
Admin_Radek |
Přidané 24.11.2019 18:10
|

Hlavní administrátor

|
Maru, takže až se tě Jarek bude chtit zbavit, tak tě na nějaké z cest stačí nechat a odjet .
|
|
|
|
Jarda a Maru |
Přidané 24.11.2019 20:12
|

Generálmajor

|
Jj, Radku, a proto se ho na cestách pořád držím za ruku ... A termály do toho řadím taky. Letos jsem byla už podruhé v Šárváru a stejně jsem ten první den bloudila. Do sprch trefím v pohodě, ale pak když hledám tu ždímačku na plavky, která je někde za rohem doprava nebo doleva, všude spousta skříněk, všude je to průchozí, všude se plete spousta lidí, tak si musím dát hodně záležet, abych z toho suterénu správně vylezla.......
|
|
|