21.11.2024 12:48
Navigace
Shoutbox
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

vofi
27.12.2022 16:56
Hezký nový rok přejeme z Hegyka.[b] Šklebící se [/b]

Jarda a Maru
23.10.2022 18:54
Ahoj Vofíci, užívejte si to ... my se chystáme v půlce listopadu do Dunajské Stredy a jestli nevymyslím něco jiného, tak o Vánocích tamtéž Úsměv

vofi
22.10.2022 21:45
Pěkný pozdrav z Hegyka !!!! Úsměv

RadekH
01.06.2018 20:12
V Budišově je hezký kemp a super langoše.

Jarda a Maru
01.06.2018 20:04
Prší, prší, jen se leje.... Zdravíme vás všechny z Budišova nad Budišovkou. Zítra Kružberk a Slezská Harta. ☔ ☔ ☔🌟🌟🌟

Diskuze fóra
Nejnovější diskuze
· žumpa - co na srdci...
· JAKOU HUDBU RÁD(a) ...
· Invaz "Maloskalsý J...
· vtípek
· TIPY NA VÝLETY
Nejdiskutovanější
Žádná diskuze
Poslední články
· ŠEJBA Jaroslav HALA...
· Z kopce do kopce
· Trajekty
· Když se chce, všec...
· Tankování
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
PŘÍPRAVA NAŠICH "BYDLÍKŮ" PŘED SEZONOU...
Admin_Radek
Tak to my už máme před Pepou náskok- za sebou už dva výjezdy a 7 nocí v karavanu. Ale taky nic nedělám, jen jsem dnes zapnul topení na temperování, aby mi nezmrzla voda. Ona by nezmrzla, ale pro jistotu Úsměv.
Radek 50, Pavla 46, Ruda 18, Honza 15, mali kresařici Chipík a Zorro, všeci béváme na órodné Hané

Robert
Já bych taky rád něco na karavanu vylepšil, ale nemám co. www.celysvet.cz/skin/smile/s11709.gif

JosDosk
Ahoj všem. K otázce proč obytná auta mají nádrž odpadní vody a karavany ne, tak odpověď souvisí s hmotnostní kategorií karavanů a tím zatížení nápravy a dále se skutečností, že když v noci parkuje obytné auto někde, třeba ve městě, tak se nedá s určitostí říci, jestli jen skutečně parkuje a nebo jestli v něm také spí účastníci zájezdu. Takže není síla, která by to zakázala. Kdežto s karavanem "na divoko" není povoleno, a to už alespoň 40 let, totéž se stanem (tak jsme jezdili kdysi), právě kvůli poškozování životního prostředí, jen, kdyby majitel soukromého pozemku toto dovolil a doložil, jak bude s odpady naloženo. U toho obytného auta je stejně nádrž na odpadní vodu iluzorní záležitost, tak odpadní vodu nevypustí na tom náměstí, kde přes den, nebo přes noc stojí, ale hned do škarpy kilometr za městem. Nevěřím, že by tomu bylo jinak, že by s tím jel divoký kempující až někde do čistírny odpadních vod. À propós: nám se v nádrži pro odpadní vodu (kanistr 15 l z průsvitného bezbarvého plastu) tuk neusazuje, striktně dodržujeme diabetické pravidlo - bez cukru, bez tuku. Takovou téměř čistou vodu (soc z kávy espresa do odp. koše) velmi ochotně přijme každý stromeček, nebo keř, zvláště, když je suché období, vč. všech mikroorganizmů v půdě. A taky to tak děláme. Čáo, Pepa
Recesista a mystifikátor

Robert
Vysvětlení, že absence odpadní nádrže v karavanu souvisí s váhou, trochu kulhá. Nebo myslíš, že přetížení takřka všech obytných aut má na svědomí nádrž? Málokteré OA (po nasednutí posádky) dosáhne na doložnost mého karavanu (401kg), přesto mi tam tu nádrž nedali. Zamračený

Admin_Radek
Dnes jsem byl v Brně u kamaráda na výměnu zadních tlumičů auta a všech tyček stabilizátorů. Demontáž tlumičů byla s problémy, ale i když to trvalo trochu déle, než jsme čekali, je vše vyměněno a auto jede klidněji a nic neklepe. Je to úplně jiné auto, než cestou do Brna.
Radek 50, Pavla 46, Ruda 18, Honza 15, mali kresařici Chipík a Zorro, všeci béváme na órodné Hané

Jano
Po vlaňajšej karavanistickej pauze, keď náš obytný príves bol zaparkovaný len pri dome a využili sme ho len na príležitostne prenocovanie, sme ho 15.3.2017 predali, aby poslúžil novým majiteľom. Rozhodli sme sa tak preto, lebo aj tohtoročnú sezónu /a ktovie ako bude na budúci rok/ by karavan opäť len odpočíval.
Popravde odkedy sme sa v máji minulého roku presťahovali do krásnej prírody na okraji Národného parku Malá Fatra, stále sa cítime ako na dovolenke... Užívame si práce okolo domu a záhrady, holdujeme turistike po blízkom a širšom okolí, či len tak leňošíme.
V duchu sme ale stále medzi priateľmi – karavanistami zo SR a ČR, najmä z KK50.CZ. A vôbec nevylučujeme, že po nejakom čase sa ku karavaningu /ktorý sme si užívali 27 rokov/ vrátime. Samozrejme aj počas našej karavanistickej pauzy sa príležitostne radi stretneme so všetkými našími priateľmi, s ktorými sme prežili nádherné chvíle. Dajte vedieť, keď pôjdete okolo Malej Fatry.

Admin_Radek
Teda Jano, to jste nás překvapili. I když se to dá pochopit a vždycky se můžete rozhodnout pro koupi jiného přívěsu. Tak ať se Vám dobře bydlí, jak budeme mít cestu okolo, zavolám, abys otevřel vrata Šklebící se. Pozdravuj Evu, mrzí mě, že se nepotkáme někde v kempu.

Robert
To víš, že toho nenechá. Kdo jezdí 27 let, tak se k tomu určitě vrátí. Mrknutí

Vera
Zdravím-ještě se vrátím k tématu čištění nádrže-neb mě nauka o chemii minula širokým obloukem.Ukecaná ženská-nádrž na vodu mám vestavěnou a obmotanou kolem zadního kola,potažmo je velice členitá,má sice zvrchu dva otvory mizerně přístupné ale mechanické čištění je víceméně nesmysl,pokusy byly s nějakými porichtunky na klacku,je to nesmysl.Každoročně vytvořím roztok kyseliny citronové potravinářské,protáhnu soustavu a je to ok,letos jsem ještě vytunila jednou várkou vody s přídavkem sava.Ofšem zjistila jsem,že při dně se mi vytvořily nepěkné cucky-které jsou ze rzi,zřejmě se usadila z napouštěné vody.Nevím jestli se uvolnila ze stěn prostým napuštěním,nebo tomu pomohl některý z roztoků.Vcelku ničemu nevadí ale já ji tam nechci Vyděšený Něco jsem vypudila prostým vyhnáním výpustným ventilem,ale je to jen částečné a když jsem posvítila dovnitř baterkou,ta nádrž prostě není pěkná.Otázka tedy-jak vyhnat usazenou rez z plastu když nejsem Saxana a nedošáhnu ??

Robert
Vera napsal:
jak vyhnat usazenou rez z plastu

A nemáš rezervní čerpadlo na vodu? Kdyby se dalo na klacek, aby došáhlo na dno, mohlo by se to "vyluxovat", když ti to tak vadí. Mě by to bylo fuk. My bereme vodu kde se dá, takže po návratu z dovolené je nádrž zevnitř lehce zelená, asi řasinkama. Ale to je příroda a není to jedovatý, zrovna tak, jako rez. Dám ti dobrou radu - do nádrže nekoukej a budeš v klidu, co oči nevidí..... www.celysvet.cz/skin/smile/s11934.gif

Vera
Tak já se podle toho zařídím Pff Co oči nevidí srdce nebolí...

yetti
inu, vrátil jsem se od Karla Prokopa až v jednu ráno. Čundr bouda prošla důkladnou revizí, krom nových vypínačů, čudlíků a spojů jsem odstranil nepotřebnou a těžkou klímu a osadil nové střešní okno místo ní, uďál revizi a odstranil do včerejška zásadní plyn netěsnící neplechy v plynové soustavě, vyčistil ledničku a opravil vypínač na autobaterii a ventilátory odvodu tepla v horůčavě, regulátor na solár umřel a s ním i solárovanej panel, tak už tam mám tento elektro zmatek celý nový a to sou teď kurňa proudy (kam je budu fšecky dávat), přetěsnil bojler a vodní soustavu ..... prostě bych chtěl být mé auto, nebo můj pes .... tolik péče si snad ani nezaslouží Úsměv ..... ale vozím děti a mám pro toho mého staršího outdoorovýho bydlíčka slabost ..... když on teď tak krásně přede .... achhhh

http://soumar-sro.cz
JosDosk
Ahoj všem. Tak jsem až v kempu Hutisko - Solanec zjistil, že náš velice aktivní pes, štěně retrívra Bára - rok a dva měsíce stará - tak mi ukousala venkovní plastový vývod odpadní vody od dřezu a umyvadla. Ještě, že bych bez basy s nářadím nikdy nikam nejel a skoro také nic nevyhazuju, takže jsem tam v tom nářadí našel kousek duše z kola, dlouhý 100 mm a tím s pomocí vázacího drátu (ten mám vždycky) odpadní hadici do nádrže spojil. Včera jsem dokončil celý venkovní vývod z měděných trubek prům. 35 (mm), ukončený 3/4" radiátorovým šroubením přímým z mosazi (za 156 Kč), hadice šla "narvat na vnější závit 3/4" a tu část se závitem (3/4") vnitřním jsem stříbrem přiletoval k té trčící trubce. Do toho už si nekousne. Čekám, co objeví v dalších dnech, prohlížel jsem lanovody, zatím dobrý. Čáo, Pepa
Recesista a mystifikátor

Jana a Petr Maixnerovi
To já jsem na Ducatu konečně vyřešil nepříjemný pocit z uvadlých brzd vyměnil jsem kotouče i destičky a mám z brzd lepší pocit.

yetti
Tak jsem přetěsnil veškeré spoje na střeše, sundal nepoužívané stavěcí nohy a namontoval nosič na skůtr. Ještě chci přetěsnit boční okna, vyměnit nebo opravit zadní nárazník, sundat držák na kola ze zadní stěny a uzpůsobit ten nosič skůtru na kola případně na kombinaci skůtru a kol ..... a pár estetických úprav uvnitř a můžem na prázdniny Šklebící se

Admin_Radek
Protože se už pomalu chystáme do HR, dnes jsem nainstaloval ventilátor do mřížky k lednici. Navíc jsem využil PWM stmívač na LEDky, co ležel zbůhdarma v šuplíku. Mám teď možnost ventilátoru plynule nastavit otáčky.
Ještě týden a frčíme do HR Úsměv.

Admin_Radek
Protože regulátor měl na sobě otravnou LEDku červené barvy, následovala demontáž regulátoru a její zakrytí a taky jsem do boku krabice navrtal otvor 15mm a osadil jej mini kolébkovým vypínačem. Teď už nemusím kroutit potenciometrem regulátoru, ald jen zapnu, vypnu, případně nastavím otáčky ventilátoru. Hlavně ale nebude elektronika regulátoru při rozpojeném regulátoru odebírat cenné miliampéry. Stejnou věc udělám i na anténě, jejíž zesilovač si bere 50mA.
Admin_Radek přiloženo následujícíobrázky:
wp_20170611_13_26_09_pro.jpg wp_20170611_13_10_49_pro.jpg

Upravil/a Admin_Radek dne 11.06.2017 14:08

yetti
gdyž mi něgde něco svítí co votravuje, řešim to jinak. Najdu ňákej kablík co k tomu vede a normálně ho ušmiknu. Ne jen že to přestane svítit a otravovat, ale po několika takových opravách se mi zdá, že klesla i spotřeba eletrýki .... Šklebící se

Admin_Radek
Já jsem tu LEDku přelepil černou izolepou a je od svícení klid. A po vypnutí vypínačem to nežere nic.

Jana a Petr Maixnerovi
Ahoj některý kontrolky jsou fakt otravný. Když používáme lednici na 230 V tak svítí intenzivně zeleně a špatně se při tom světle spí. Protože je to součástí kolébkového vypínače zatím řešíme elegantně
papírkem před vypínač. Holt lidová tvořivost.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 1