žumpa - co na srdci, to na monitoru
|
stemi |
Přidané 28.05.2020 08:33
|

Držitel metálu Za zásluhy

Příspěvek: 907
Založený: 18.12.2016 03:08
|
Maruš fotky vejletní opravdu pěkný, se vám to jezdilo po luksusním asfaltu žééé i fšimsemsi, že asi na podobnéj skládačce co mám já...jen s předním moťórem je v rozdílu ? Nebo je to Jarka, sem nehydentyfykýroval a jaxi spokojená ?
éHm a co sem to vlastně ešče chcél...jó A PŘECE SE TOČÍ 
|
|
|
|
Jarda a Maru |
Přidané 28.05.2020 19:05
|

Generálmajor

Příspěvek: 2003
Založený: 07.11.2016 21:10
|
Miloši, skládačka je moje, ale kde mám motóór fakt nevím, a nebo možná vím - asi vpředu, páč když si pomáhám "motorem" při rozjezdu, tak mi hrabe přední kolo . A spokojená s ní jsem jak želva, ale přece jenom se raději přemísťuju na té skládací odstrkovací kolobrndě, která je pro mě daleko lehčí a pohodovější a taková potovější a manipulovatelnější ....
Ať je to jak je to, hlavně že to je ... 
|
|
|
|
stemi |
Přidané 29.05.2020 06:34
|

|
Maruš fpředu určitě...jetotam vidět ahaže napřetku hrabe je nolmální
Tož mě spíš zajímá ta dojezdnost a dostupnost s pidikolečkama na téj kolobrndě...asi je to jenvotom asfaltu žééé ?
Nebo se hluboce mejlím ?
|
|
|
|
yetti |
Přidané 29.05.2020 08:07
|

Plukovník

Příspěvek: 949
Založený: 08.11.2016 14:14
|
vítám a poslušně hlásím, že vo tadytěhletěch kolech na baterku nic nevím, tak tady sosám informace a sem zatim rád, že se mě to netýká, ale technika pro rentijěry dobrá .... co bych asi ale nedal, kdybych zabral a hrabalo by mi přední kolo ... to mi hlava nebere
ale to neva, jednou si nějaký vodlehčený vykovu a na bágl namontuju solár .... tenhle týden sem udal 25 kovanejch křížů a jeden je dokonce pro Biskupa .... to je fakt ftipný 
mno a co bych Vám asi tak eště to ... tentononc. Karavaníme, pracujeme, užíváme, sauníme, sportujeme, vyrábíme, provádíme po Šumavě a Hanka už začíná pomalu pracovat a nějak se jí nechce. Esli si vona už neuďála ňákej osobní vztah s gaučem. Ve skleníku nám všecko roste, dneska sklízíme první mega vokurky, asi bude šíleně jablek a tak jablůňka to nemá šanci udržet. Jen myší, či to je za mrchy v zemi dírkovací, je hodně.
Ne každý kdo bloudí je ztracený 😎😉😋😇🤗
Eště se nestalo, aby to ňák nedopadlo 
|
|
|
|
Jarda a Maru |
Přidané 29.05.2020 08:47
|

Generálmajor

|
stemi napsal:
Tož mě spíš zajímá ta dojezdnost a dostupnost s pidikolečkama na téj kolobrndě...asi je to jenvotom asfaltu žééé ?
Miloši, dá se asfalt, betóny, chodníky, dlažba i kočičí hlavy, ba i tvrdé polní cestičky. Akorát se nedá tam, kde se to boří - po písku nebo po štěrku a po kořenech. Jezdili jsme na nich i v zámeckém parku v Lednici po ušlapaných cestách a chystáme se i do Jeseníku po naučné stezce kolem léčebných pramenů, kde jsou zakázány bicykly. My jsme přece chodci a kde to nejde a nebo mě třeba už bolí pravá noha, na které stojím a tou druhou mi zasejc nejde tak dobře odstrkování, tak holt jdu pár metrů pěšky a o kolobku se opírám. Zrovna tak po chodnících a po promenádách, kde chodí moc lidí...
Co si vzpomínám, tak v Holandsku jsme na nich jeden rok ujeli i víc než 10 km denně po těch jejich cyklosteckách ve městech i v polích mezi tulipány... Je lehoučká, do kopce ji vedu a do schodů ji vynesu, nebo Jarek vezme obě.
Před pár lety jsme měli z Lidlu jen obyč a teď máme z Decathlonu https://www.decat...qZEALw_wcB odpružené a bržděné, skládací, takže v bydlíčkovi mají své místečko, zkrátka pro nás na cestách super přibližovadlo, jedním odstrčením ujedu i 10 m a ušetřím si spoustu kroků....
Upravil/a Jarda a Maru dne 29.05.2020 08:52
|
|
|
|
Jarda a Maru |
Přidané 29.05.2020 09:04
|

Generálmajor

|
yetti napsal:
Ve skleníku nám všecko roste, dneska sklízíme první mega vokurky
Yetti, pane jó, umíííí(te) ... a já se červenám vod studu.. Letos mi za voknem vokurky vyseté do kelímků s kompostem nevzešla ani jedna, tak jsem je honem vysela znovu do kupované zeminy a mám zatím ještě jen malé sazenice, i když je vočima vytahuju a vlídně povzbuzuju aby rostly, nějak nevím nevím, kdy sklidím první....
|
|
|
|
yetti |
Přidané 29.05.2020 09:09
|

Plukovník

|
Maru nechcu radit jo, ale esli to ukecávání nejni kontraproduktivní, já jim řek rovnou, buď porostete, nebo si tady klidně chcípněte ... tak rostou. Eště abych je prosil, to táááák. Tůdle nůdle.
|
|
|
|
Jarda a Maru |
Přidané 29.05.2020 12:17
|

Generálmajor

|
No jóó, znáš mě, je konec května, jsem ve skluzu, tlačí mě čas.... a taky Zdeňka s Jirkou z bydlíčka Adéla už vokurky sklízí aspoň 14 dní a gdovígdo tady z karavanistů-zahradníků už sklízí třeba i déle .... Schválně, zkus si tipnout, jestli se někdo ozve ... Já zatím sklidila hafo mrkve a jahod a dvě papriky, a rajčátka mám stále zeleňoučký a pro červená si jezdíme tady u nás do Kožichovic https://www.farma...-prodavame a jsou vynikající, s dovozovými ze Španěl se nedají vůbec srovnávat....
|
|
|
|
Adela |
Přidané 30.05.2020 13:39
|

Desátník

Příspěvek: 11
Založený: 10.02.2020 19:02
|
Taky daly o sobě vědět kaktusy, jeden kvete jako o život a pro druhého je 3m strop nízký.Svádíme tuhý boj se špačky o třešně.
Adela přiloženo následujícíobrázky:
Jirka 47, Zdena 49 + renault ADELA
|
|
|
|
stemi |
Přidané 31.05.2020 09:09
|

|
V žumpje je dovolíno fšechno- teda téměř a tak Áduš hned na uvítanou fotky só hekskluzuvní, enem esli ta prostřední néjni ta co ešče nevečeřela He ?
|
|
|
|
Jarda a Maru |
Přidané 31.05.2020 14:33
|

Generálmajor

|

Jé, jó, třešničky, Zdeni, to všechno sníte? Mě jste včera inspirovali, a tak jsem vyrazila jen tak na výzvědy jen tady naproti a jen tak nenápadně s vyprázdněnejma kapsama (abych měla místo) a už podle křiku špačků jsem pochopila, že jdu pozdě. Všechny třešně ze dvou stromů ještě jen polozralé a naklované od těch nenažranců ležely na zemi a na ty, co zůstaly na stromech, mně opravdu stačila jen jedna kapsa u mikiny .... Ách jo, holt kdo dřív přijde.... a naši papouši utřeli zobák....
|
|
|
|
yetti |
Přidané 01.06.2020 05:31
|

Plukovník

|
třešně? Jahody? Rajčata? .... asi se nám se dostaly zprávy z loňska. Tady na Šumavě ještě leží sníh a oni už sklízí .... neřeknu kdyby bydleli na Moravě .... to je škandál
|
|
|
|
yetti |
Přidané 02.06.2020 08:05
|

Plukovník

|
je to k zbláznění, minulej týden sem odevzdal kovaných 27 křížů a včera mi přistály objednávky na dalších 22 kousků ... ještě že to nikde nenabízím. Je hezký že se líbí, ale to nemohli otravovat v zimě když chcalo? A ftipný je, že já dělal jeden kříž přímo Biskupovi, do vlastních rukou ... ... to abych se bál, že si to mezi sebou řeknou a pak mi pošlou z Vatikánu objednávku na pár kamionů ... to bych se asi uklepal
|
|
|
|
Admin_Radek |
Přidané 02.06.2020 11:49
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 1220
Založený: 05.11.2016 12:46
|
Asi uděláme hromadnou objednávku na KK50. Doufam, že nám dáš v zimě mimosezonní slevu, pak ještě seniorskou slevu a množstevní slevu 😂😂😂.
Radek 51, Pavla 47, Ruda 19, Honza 16, mali kresařici Chipík a Zorro, všeci béváme na órodné Hané
|
|
|
|
Jarda a Maru |
Přidané 03.06.2020 06:07
|

Generálmajor

|
Joó, slevy ty beru všechny, ale kříž já určo neeee, když už, tak alkovničku nebo glóbusek a nebo podkůvku nebo čtyřlístek pro štěstí....
|
|
|
|
stemi |
Přidané 03.06.2020 06:52
|

|
A já celej betlém i neposvjecenej Ha
|
|
|
|
yetti |
Přidané 03.06.2020 12:12
|

Plukovník

|
srandičky to by Vám šlo, se pozná škudlil z Olomóca, Maruška by chtěla ještě víc štěstí než má a že ho má spoustu a Miloš by rád betlém, kde by byl hlavní pastýř Bernárd a místo ovečky by pásl Kozla vod Svijan .... mno, se zdravě zamüslim a uvidim co se s tím dá dělat.
jo a v ten čtvrtek asi dorazim, ale běda Vám jestli tam budu sám
|
|
|
|
Jarda a Maru |
Přidané 04.06.2020 09:23
|

Generálmajor

|
yetti napsal:
jo a v ten čtvrtek asi dorazim, ale běda Vám jestli tam budu sám 
Yetti, nezoufééj, podle (ne)odezvy tam budou od čtvrtka zřejmě fšichni kromě nás. My budeme až do čtvrtka na galejích a do kempu přijedeme s největší pravděpodobností v pátek po ránu, bo to máme z domu "kousek".... tak nám držte flek ...
|
|
|
|
yetti |
Přidané 05.06.2020 06:32
|

Plukovník

|
a chčije, a chčije .... to je dobře, po obědě jedu vodu a v sobotu, neděli i v pondělí zase .... a pak promočenej šup do dílny k výhni a zahřeju se další mojí radostí .... až se tím uživím, přestanu dělat pro kolbenku a budu konečně šťastnej .... ne že bych teď nebyl, ale .... mno, a už vyhlížím vhodné auto na můj další projektík, můj nový bydlík. Myslím že je již vhodná doba se posunout a pustit se do toho ... takže pátrám a po nocích studuju, vymýšlím a špekuluju ... ale jedno vím jistě. V jednoduchosti je síla a tak to bude jen ze standardních a dostupných materiálů a s co nejméně elektronikou. Tu nesnášim.
Takže to v Telči proberem a rád si poslechnu Vaše pohledy, postřehy a náměty .... 
papa a hezký víkend
|
|
|
|
Jaromir |
Přidané 05.06.2020 09:28
|

Major

Příspěvek: 210
Založený: 08.11.2016 20:45
|
Radku tady to není o nic lepší. Já vím, že to ta příroda potřebuje, ale mě to moc nebaví a třešním a jahodám by také vyhovovalo více toho sluníčka, takhle to jenom , místo zrání, hnije. No nedá se nic dělat budu muset i za nepřízně počasí vlést do stromu a nějakou to třešeň zachránit, neb sklenice ve sklepě jsou stále prázdné a regál se zásobama také. Tož tak. mějte se fajn a těšíme se na setkání.  |
|
|