Evi, tady vám kempy asi neporadím. Tenhleten úsek jsme zrovna vždycky jen projížděli....Na Murteru kemp Slanica nedoporučujeme kvůli úzké příjezdové cestě a parkování ve stráni v lese, V Sukošane se nám (kdysi) kemp a hlavně kamenitá pláž nelíbila. Pak jsme byli v oblasti Sveti Petar a nebo Sveti Filip i Jakov v kempu přímo mezi silnicí a pláží, kde měl karavany Přerovský prodejce pan Pospíšil a pak v nějakých minikempech v soukromých zahradách... ale to už je dost dlouho , takže to už tam bude asi všechno úplně jiné. Pěknej kemp je (prý) Soraris u Šibeniku, tam jezdí Kája s Janinou. Ti by mohli poreferovat....
Maru- my máme sice vytipované kempy přes ACSI- na Pagu a Krku,také Solaris,Stobreč....,ale chtěli bychom informace,kdo tam byl.To abychom člun nevezli kus někde k moři.
Drbolovi,co chcete vědět.Letos projetý celý Pag,od mostu až na samý konec,měli jsme na něj pouze 14 dní.Na ACSI kartu jen dva,Straško a Šimuni,ani v jednom jsme člun nevytáhli.V Šimuni by se dal,bylo málo času na složení.Další jsou ještě za Straškem ke konci,ale dostupnost,podle mne dosti špatná,až pro nás nesjízdná.Asi jediný byl až ten poslední Bena.Další nic moc,Sveti Duh byl tedy cenově pěkně drahý,poněvadž tam nic nebylo a cesta sice asfalt,ale když jsem jel dolů s Jiřkou na skútru,tak přes mě málem přepadla,jaká to byla střecha,jinak ale "robinzonáda" a člun se tam dá vytáhnout,ale stále tam foukalo.Pak k mostu jsme nakonec vybraly Povljanu,kde jsou dva kempy.Ten jeden je tedy od moře tak nějak mimo,člun ani náhodou.Pak jsme nakonec zakotvili v kempu Malý Dubrovník.Hned u moře,pro člun ideální.Tak pro nás Pag již projetý a asi již tam nepojedeme.Budeme zkoušet jiné lokality.Za projetí a shlédnutí stojí,je to něco jiného než jsme doposud viděli.Krk máme také za sebou,moc lidí jak na Václaváku,až narváno a nebýt ACSI tak se tam fakt nedá.Solaris a Stobreč,také máme za sebou,ale jen díky zase kartě ACSI.Jinak ceny až se hlava točí a člun se tam asi ani nedá vytáhnout.Místa určují na recepci,tak si člověk prakticky nevybírá. Stobreč je ideální pro návštěvu Splitu,jeli jsme autobusem,na recepci nám dali čísla autobusů a plánek.Slano je asi ta nejlepší volba za velice rozumné ceny.Většinou kempy hned u moře,člun není problémem,ale je to zátoka a v centru postavili hotel,tak se to tam trochu nalidnilo.Jinak od Zadaru směrem na jih,je asi nejvíce kempů a většinou hned u vody.Když se jede stačí se dívat po tabulkách a zkoušet.Je jich tam tolik,že si netroufám radit,KTERÝ.Mohl bych jmenovat jednu vesnici vedle druhé,Bibinje,Sukošan,Sv. Petar,Turanj,Sv.Filip i Jakov,Pakoštane,Drage atd.Prostě všude prakticky několik kempů,jeden vedle druhého.Projížděli jsme to vše,ale několik roků nám to trvalo a prakticky jsme do všech aspoň nakoukli,než jsme v nějakém zakotvili.Pokud má člověk solár tak velice ideální co se týká člunu a klidu jsou kempy za Drage směrem k Pirovacu,asi tak 2 km ??? za Drage,je tam asi tak 8 mini-rodinných kempů,bez elektřiny,v podstatě za "hubičku" od 10 EU.Stáli jsme přímo u moře na pláži,kotvení člunu nikdo neřeší a jsou tam převážně Němci.Někteří stáli tak,že si máchali nohy v moři přímo z karavanu.Jedno fakt pro nás nejpěknějších míst,kterých je již v HR asi málo.Co se týká Chorvatska,tak máme ještě "mezery" kde jsme ještě nebyli.Prostě těch více jak tisíc ?? kilometrů pobřeží se nedá za těch 16 let,co tam jezdíme projet a poznat. Přibrali jsme také Bosnu i Hercegovinu,i když moře nemají,ale poznáváme cestou.Dále Černou Horu,ta nás také uchvátila,překrásná příroda a hory,o moři ani nemluvě. Možná,že přibereme i Albánii,ale to ještě je jen v hlavě.Přeci jenom je to cesta aspoň na měsíc,jinak to ani nemá cenu.Černou Horu jsme dělali měsíc a to bylo skoro na hraně,jen hory,Durmitor a Lovčen byly na týden. Tak ať nám zdraví slouží,Mirek.
Ahoj Mirku,moc Ti děkujeme za obsáhlou zprávu- kempy samozřejmě jako Pakoštane,Drage atd také známe.kemp Rožac v´Ćiovu je také fajn,ale s našim malým člunem není kde jezdit, Víš přemýšleli jsme právě nad těmi ostrovy,nad kempy na karty ACSI,Když ji koupíme,abychom ji někde použili- jinak nemá cenu.No,do srpna je času dost,dolů na jih se nám pak už nechce a Pulu zavrhujeme také- předražené,kvůli Němcům.Nejkrásnější pláže celého pobřeží byli v Dole a pak i v Bobanu.Ale jak jde čas vše se mění.Nejprve v Dole nastavěli Mobiliety,takže pro karavanisty jen plácek směrem k Blatu a pak Boban-už loni jsme se rozhodli,že pojedeme jinam- moře už není čisté,pláž plná a jak jsme slyšeli od různých známých dnes už samá cestovka.A je po klidu.
Slano se stalo pro nás opravdovou oázou klidu,krásného a čistého moře/ již pár roků hotová kanalizace podle EU/,prázdné pláže.A to člověk v uspěchané době potřebuje.A ceny jsou také přijemné.
Upravil/a drbolovi dne 27.11.2016 14:46
Zdravím,jsem rád,když trochu poradím.Jinak s malým člunem je dobrá volba i v oblasti Sv.Petaru,Turanje a Sv. Filip a Jakov.Je to jak znáte takový průliv mezi ostrovem Pašman a Ugljan.Není to na něj daleko,podle mne tak do 5 km?? ale mezi jsou ostrovy. Jinak pokud pojedete do Slana,tak bych projel i Pelješac.Je tam celkem hodně kempů a člun se tam využije,bez problémů.Platí tam v některých i ta karta.Karta je dobrá,ale v těch malých,klidných rodinných kempech se nevyužije a zase naopak v těch kde platí,jsme člun ani nevytahovali,poněvadž moře bylo trochu dál.Místa na ni jsou určena zónou a vesměs až v druhé řadě.Ta první je bez slevy a cena ?? tedy pro nás důchodce neakceptovatelná.Přesto ji ale každý rok kupujeme,těch 500 kč se hned vrátí,třeba cestou na jih,při zastavení v jednom takovém kempu,nebo třeba v termálech. Ročně těch kempů přibývá.Je to roční karta,tak je doba využitelnosti dosti dlouhá.Samozřejmě vedle ni máme i CCI kartu.Tak to nějak kombinujeme,jednou ta jinde druhá. Mirek
Ahoj "Chorvati"... Rozhodujeme se kam teď v červnu do Chorvatska... jen na skok... na 10 dní.... do kempu přímo u moře, útesy nebo oblázkovou pláž a hlavně bychom chtěli asfaltovou nebo betonovou promenádu kolem moře, po které bychom dojeli na koloběžkách do centra (starého) městečka se starými dlážděnými uličkami..... Už dva dny bádám a hledám .... http://www.avtoka...p;drzava=2....a nemůžu najít.... Poradíte někdo ? A neznáte někdo něco takového na ostrově Brač, případně Cres ?
Pěkně se dalo dojet z kempu Amarin do Rovinje nebo vloni ze Zaostrogu do Gradacu nebo do Drveniku....
[img]http://img22.rajce.idnes.cz/d2201/13/13455/13455633_12058900c547ef9fc37d18dbd5a729da/images/IMG_0256.jpg[/img] is not a valid Image.
A já se připojím k Marušce, ale jen s dotazem . Mezi 17.-25. červnem chceme jet asi po 6 letech na otočku do HR. Chceme na Istrii a potřeboval bych poradit kemp, který:
- je za rozumnou cenu - je s bazénem
- je do něj rozumný vjezd - ne jako do Bobanu, kde se sjíždí k moři s krpálu
- no a aby tam bylo hezké moře atd. atd.
- ideálně kdyby to nebyl megakemp
Doteď jsme jezdili do Bijele Uvaly u Poreče. Ta je dobře vybavená, ale hrozně veliká a dražší. Díky za tipy.
Radek 51, Pavla 47, Ruda 19, Honza 16, mali kresařici Chipík a Zorro, všeci béváme na órodné Hané
Pro Maru i Radka......pro ježdění na koloběžkách moc nevíme,no podívejte se na internetu poloostrov Kačjak-dá se objezdit a jet až do Cirkvenice.Jinak možná Makarská...zkušeností moc nemáme,Jenda kolo neveze.Místo kol používáme člun
Co se týče kempu s bazénem- ty jsou převážně u hotelů,.nebo v maxi kempech-kolosech s kiny,obchody atd..Ceny na Istrii jsou také několikrát dražší než na jihu- to proto,že je tam jezdí převážně Němci.
... Chceme na Istrii a potřeboval bych poradit kemp, který:
- je za rozumnou cenu - je s bazénem
- je do něj rozumný vjezd - ne jako do Bobanu, kde se sjíždí k moři s krpálu
- no a aby tam bylo hezké moře atd. atd.
- ideálně kdyby to nebyl megakemp
Doteď jsme jezdili do Bijele Uvaly u Poreče. Ta je dobře vybavená, ale hrozně veliká a dražší. Díky za tipy.
Radku, jestli chceš na (drahou) Istrii, tak nám se nelíbilo v Poreči v kempu Bijela Uvala, protože je to fakt megakemp a mně trvalo nejmíň 3 dny, než jsem se tam zorientovala a neztratila (v Zelené laguně).....
Ale zato se nám moc líbilo v Rovinji v kempu Amarin, kde je bazén s tobogánem, hlavní oblázková pláž přechází do dobetonovaných a dosypaných nízkých útesů (asi 500 m - dál jsem nikdy nedošla) a celý kemp je zalesněný a do nádherného městečka je to pěšky asi 3 km .. někde kolem moře a někde i po silnici...Rovinj si opravdu pocourejte (nahoru, dolů uličkami, po útesech nad mořem zpět), stojí to za to. http://kubaklara....rin_Rovinj
A taky je krásný Rabac, kemp Oliva s velkou pláží a pěšky se dá jít a zase koupat podél moře po promenádě, kde jezdí i vláček a kde jsou po celé délce hotely mezi stromy a upravené pobřeží - dobetonované a oblázky dosypané útesy..... Jezdila jsem tam s dcerou a tlupou děcek a nadrzo jsme se koupali i v některých hotelových bazénech.... (doufám, že je dosud neoplotili, bylo to asi před 10 lety). http://kubaklara....liva_Rabac
Záleží, co hledáte a preferujete vy. Toto jsou taky oba velké kempy, ale ne tak mega jako Bijela Uvala nebo Zelena laguna.....
Do Rabacu se sjíždí dolů po hlavní silnici dost prudkými serpentínami, ale před recepcí je to už rovina.. Byli jsme tam 2 x s karavanem... a v tom Amarinu je to asi jen rovina, žádný krpál si nepamatuju....
A kdybys chtěl do "námi milovaného" Zaostrogu do kempu Dalmacija, tak ti ho na přání podrobně a moc ráda popíšu....
Teď přišel Jarek a řekl, že v tom Rabacu ty serpentíny nebyly vůbec "dost prudké", ale prý "norrmální" ... Upravil/a Jarda a Maru dne 05.06.2017 15:24
Maru, otázka není, jestli chci na drahou Istrii, ale na týden se mi nechce tahat boudu až do Dalmácie. Tož tak. Na kempy kouknu, zatím jsem našel Amarin a líbí se mi.
A koukal jsem na Rabac a ten se mi nelíbí.
A už začínám startovat nadrc, jak jsou ti Chorvati nenažraní. Rezervace za 45 Eur, nevratná. Děcka 11-12 let platí jako dospělí, půlka kempů ro jistotu nemá na stránkách vůbec ceník........ Jak říkám vždycky- Chorvatsko by bylo tak krásné, kdyby v něm nebyli Chorvati .
Radek 51, Pavla 47, Ruda 19, Honza 16, mali kresařici Chipík a Zorro, všeci béváme na órodné Hané
Radku,Chorvati jsou nenažraní-jak někteří u nás.Proč by nebyli,když tam mají solventní klientelu.
To na jihu jsou rádi,že přijedeš do kempu,při odjezdu jsme dostali i láhev vína na cestu,když na tvé doporučení přijedou další- dostaneš slevu atd..Jinak sleva 10%
při pobytu nad 10 dní.A to platíme i s elektřinou do 500 Kč/den.Tam si váží klientů
Záměrně se téjto debaty neúčastním, páč jednak bych byl ve střetu zájmů (jak odborné-žé) a pak, at si to za ta desetiletí zkušeností na různejch místech vod Umagu po Ulcinj pobřežím i ostrovech si to každej vobšouká sám..hyn sa hukáže.
Když už HR- tak tedy preferuji prostředí, krajinu, horstvo hned za zadelí, oblázkové pláže, klid, soukromí a hlavně mít do kříštálové vody jen pár kroků He Upravil/a stemi dne 06.06.2017 08:49
éHm a co sem to vlastně ešče chcél...jó A PŘECE SE TOČÍ
já byl v Hrvatsku jen jednou, nadivoko, spaní ve spacáku vedle auta a poté co nás vzbudila policie že máme vypadnout, sem na tu zem jaksi zanevřel ..... eště že spala kamarádka hambatá a vyskočila se balit a tak se poliši zakoktali, zaslintali a dopadlo to pouze vykázáním .... takže kemp nevím, neporadím. Ale chtěl jsem to tady trošku zkazit, tak sem to sem napsal
No, kdyby to bylo na mně, tak mě tam nikdo neuvidí. Nebyl jsem tam už asi 6 let. Ale dětičky tam chtějí, protože jim kamarádi říkali, jak je to super. Moje nechuť je o to větší, že musíme na Istrii, která je drahá a ne tak hezká jako Dalmácie. No uvidím, jestli HR uvidím, nebo radši strhnu volant k Benátkám .
.... nad Jizerou? .... teď vážně, já budu kósek od Benátek týden poslední týden v červenci, tak se kdyžtak ozvi .... je to tam fakt po rovině a hnusný, ale maj tam moře a děti tam chtěj tak se dočasně utlumim
Evi, ve Slanu jezdíte do kterého kempu ?? Rogač ? a vede tam asi 6 km dlouhá (cyklo)stezka podél moře ? A nebo do Bambo, Baldo a nebo Banja... ?? To jsou asi všechny....? Díky