[img]https://img30.rajce.idnes.cz/d3001/15/15492/15492147_43cded27368f6c05e3e538cc122157c5/images/DSC04843.jpg[/img] is not a valid Image.
Líbila by se vám tato sestava? Už před několika lety jsme na cestách v zahraničí často viděli tohleto spojení malého autíčka s velkou obytkou a moc se nám to líbilo. Letos při cestování po vlastech českých jsme tohoto úžasnýho "Smartíka s obytkou" potkali zase a škoda, že jsme z časových důvodů neměli možnost si s majiteli popovídat a dozvědět se víc. A na internetu nemůžu najít nic .... Pro "ortodoxní" cestovatele-karavanisty, kteří se už pomaleji nebo hůř přesouvají z kempu někam dál třeba k památkám a zajímavostem, bez možnosti přesunu třeba na bicyklech nebo koloběžkách, je to podle mě prostě úžasné..... Co vy na to? .....
No já bych to nechtěl. Až nebudou jezdit kluci, chceme jezdit s vestavbou. No a asi nebudeme pak stát delší dobu v kempu, takže kam bude potřeba, dojedeme s vestavbou. Dovedu si představit, že povezeme motorku, ale spíš kvůli "větru ve vlasech". Pokud ale budeme mít psy, tak ani ta motorka není reálná. Takže s sebou kolobku kvuli nákupům.
Radek 51, Pavla 47, Ruda 19, Honza 16, mali kresařici Chipík a Zorro, všeci béváme na órodné Hané
Maru i já se zatím řadím mezi ty. co by tohle neradi ... navíc jsem ve stavu nekempovém již dávno a je to spíše výjimka, když tam zabloudíme. A posouvat si můžu maximálně čas na hodinkách, protože se mi sám vrátí
tahle pojízdná nákupní taška používaná asi i jako mover je zase další věc co se muší opečovávat a můj nový bydlíček (vestavba) bude co neeeejjednodušššššííííí ... a další v pořadí bude už jen pro dva ale za to naprosto outdoorová, takže bezproblémově se dá posunout celkově jako to máme nyní ... bez pomocného pojízdného kotrmelce - navíc to myslím ani nejede rychle, kola nikam pořádně nedáš a asi se do toho nevejde ani celá bageta, natož lyže a jiné důležitosti a nesnáším když mě někdo takovouhle hračkou ohrožuje na silnici pomalou jízdou, to mohl schválit jen blázen ... ale gdo ví, až budeme právoplatnými členy klubu postarších a krapet to vytuněj a zrychlej .... myslím ale, že to by mohlo být až někdy ve scifi budoucnosti a to už se pak jen s Radkem a Radkou už nějak dohodnem asi už jen spolu a možná nám bude na naše dopisování stačit WhatsApp nebo jiné médijum a třeba už nebudeme parta 50+ ale jen Radkové na cestách a taaak ... aaaa navíc jezdíme celoročně a tohle bych fur nechtěl hledat v závěji Upravil/a yetti dne 12.11.2020 06:23
Njn, pánové, máte ouplnou pravdu, náš bydlíček je taky "neeeejjednodušššššííííí jen pro nás dva ale za to naprosto outdoorovej".... a to dá rozum, že bych ho miláčka spolu s kolobkama nevyměnila ani za pytel vořechů...
Ale ta souprava se Smartíkem se mi stejně moc líbí, třeba pro "starší a pokročilé" cestovatele ... a pidi Smartíka se musím zastat, bo to sice není žádnej závoďák, ale jede (prý) i 120 a všude se s ním dá zaparkovat a otočí se i na chodníku....nebo když si přivřeš do dveří stéblo trávy, tak se ani nerozjedeš, což se říkalo kdysi o Trabantech...
Já to totiž srovnávám spíš s těma obr obytkama, co jsou vidět na veletrzích (za 22 melounů) a co si vozí malá autíčka v "garáži", a se kterými se nedá nikam zajet, natož nedejbóže někde zaparkovat...
No vidíte a máme si o čem psát, zima bude dlouhá, tak do toho ... Upravil/a Jarda a Maru dne 12.11.2020 18:40
Maru PŘEEESNĚĚĚĚ ... tenhle vysavač je hezkej tak akorát na poličku ... navíc si mladá holka a tak než budeš řešit (stejně jako my) ve vjeku, co bys nad tím přemýšlela, spíš nějaký vznášedlo nebo jak říkaj moji Bigfooti teleport ... to prej bude snadný, se portneš kam budeš chtít a nebudeš mušet řešit zimní pneu, pojistky a technickou .... Jinak tyhle anomálije na mě působí spíš jako rozhýřenost a výstřednost lidí, co neví co s penězma a jejich jediná starost je ukázat všem, jak na to maj. Popravdě tahat za tažným karavanem autíčko na dojetí si max. pro zmrzlinu je fakt ulítlé Stejně jako jezdit s obytným autobusem za miliony. Naštěstí tahle banda má IQ řádného cestovatele a minimálně 50+ a tak je to tady f pořádku ... jenom admin nám z toho nějak hubne
A ještě k tý soupravě. Ono se to tažený autíčko i zajímavě chová za jízdy... Ono nejenže svítí a bliká tak jako obytka, ale ono i motá volantem, takže přece jen "žije" a nenechá se pasívně táhnout jako karavan-přívěs....
Ahoj. Asi tak před pěti, šesti roky jsme byli s karavanem ve Špindlerově Mlýně v horním kempu, pořádali to tam CC Pardubice za domluvené ceny za hubičku, tak jako každý rok. Vlastně ten spodní kemp už neexistoval, to místo měl koupené Pitr, právě ten, z kterého měli strach policisté, zeptat se jej, jak to že řídí auto a je opilý, tak ten tam stavěl obrovský ubytovací komplex, to nám řekli místní (domorodci). A v tom kempu jsme viděli Němce s ne až tak velkým obytným autem a za něj měli zapřažený platóňák, na kterém měli malý dvousedadlový+ automobil s plátěnou střechou. V dopoledních hodinách skočili do toho auta a přijeli až pozdě odpoledne a nemuseli každý den řešit, kam postaví svoje obytné auto - kdyby museli jet v něm. Tak měli svoje pevné obytné auto vždy na "svém" místě, připojené na el. přípojku s elektroměrem, to by byl možné větší problém, než samotné místo na trávě - ráno odpojovat a zapisovat stav kWh, to samé pak večer. Z toho usuzuji, že si v okruhu mnoha km chtěli všechno projet a prochodit, než zase popojedou s obytňákem "o krok" dál. Jistě, museli mít na to prachy, no tak asi měli, a nezávidím, že já nemám. Čáo, Pepa
Upravil/a JosDosk dne 13.11.2020 10:37
pravdu máš, všechno má svoje pro a proti. Jen se zamýšlím nad tím, co to je za lidi, když mají drahé obytné auto, mají na platu další posunovátko a řešej připojení elektriky. ... alejc což, proti gustu žádněj dišputát , každej to máme jinak.
snažím se svýma reakcema probudit i další, ale zatím se nám to moc nedaří. Jen Pepa nezklamal, se pozná technickej typ Maru, tohle téma je asi vyčerpaný, hoď do placu další
Teď mi napadá, že ste vlastně větší profíci než tyhle mnohoautíkové, protože Vy si přifrčíte s tažným karavanem a to pak máte jako posunovátko. Já mušel naposledy honit skůtr abych Vám stíhal a to i za deště. Ale já měl skůtr z jinýho důvodu, kvůli sjetí Orlice, ale to je jedno .... cestování jakkoli zdar
....snažím se svýma reakcema probudit i další, ale zatím se nám to moc nedaří. Jen Pepa nezklamal, se pozná technickej typ Maru, tohle téma je asi vyčerpaný, hoď do placu další
Jéje, a nemohl by někdo jinej? Já už nemůůůžu a sem taky celá vyčerpaná. A zrovna vypínám noťas a vyrážíme do přírody a do zaměstnání.... a cestou musím nastudovat všechny ty nákazy, zákazy, příkazy a nařízení, abychom náhodou něco nezanedbali a neporušili....
Maruš jo to je vono...někdo jinej a kdo asi a to zaplať pánbů, že aspoňtakhle ? Co si budeme povídat- teda psát, inde jejich jak kmochováků, ba ešče víc a taky nic moc a to je ftédlej blbej době dost důležitý vjedět, že někam patřím, že mám voporu i mi semtámo něgdo odpoví/zareaguje/soucitne a tak vůbec, aby prostě "řeč nestála" a tak to má byt...za chvílu du jemně nasolit mražený makrély a zajtra nebo pozajtra dle počasí vyhudím. I na přírodu aj les i ty prasáky zbude čas, teda muší
stemi přiloženo následujícíobrázek:
Upravil/a stemi dne 14.11.2020 05:27
éHm a co sem to vlastně ešče chcél...jó A PŘECE SE TOČÍ
Miloši, když oni ti kmochováci pochodují i na jiných sociálních sítích, hlavně na Facebooku a s tím nic nenaděláme. A tak to neřeším... Na "fejsbůk" já nechci a jsem ráda, že máme tento náš webík, na kterým si v pohodě blábolím(e) a všichni jsme na sebe hodní a vzájemně se nenapadáme, jako třeba u sousedů... 👍👍😁😂😂👋👋