19.04.2025 17:36
Navigace
Shoutbox
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

vofi
27.12.2022 16:56
Hezký nový rok přejeme z Hegyka.[b] Šklebící se [/b]

Jarda a Maru
23.10.2022 18:54
Ahoj Vofíci, užívejte si to ... my se chystáme v půlce listopadu do Dunajské Stredy a jestli nevymyslím něco jiného, tak o Vánocích tamtéž Úsměv

vofi
22.10.2022 21:45
Pěkný pozdrav z Hegyka !!!! Úsměv

RadekH
01.06.2018 20:12
V Budišově je hezký kemp a super langoše.

Jarda a Maru
01.06.2018 20:04
Prší, prší, jen se leje.... Zdravíme vás všechny z Budišova nad Budišovkou. Zítra Kružberk a Slezská Harta. ☔ ☔ ☔🌟🌟🌟

Diskuze fóra
Nejnovější diskuze
· Jarní výlet od 7.5...
· vtípek
· KRÁSNÉ HOLANDSKO
· Vánoční přání
· TIPY NA VÝLETY
Nejdiskutovanější
· Jarní výlet od ... [11]
Poslední články
· ŠEJBA Jaroslav HALA...
· Z kopce do kopce
· Trajekty
· Když se chce, všec...
· Tankování
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Tři a půl dne ve Vidni
Admin_Radek
Letos jsme místo maďarskych termálů koncem října absolvovali výjezd do Vídně. Podotýkám, že oslavit 100. výročí ČSR v hlavním městě monarchie byla spíš náhoda a ne rebelství 😁.
Příjezd do kempu byl horor - jednak s karavanem jet po čtyřpruhové silnici přes centrum Vídně a pak jsme navíc za tmy zajeli do "kempu", kam nás navedla navigace. Byly tam karavny, pustili nás dovnitř, ale při bližším pohledu to bylo spíše hipísácké doupě, lidi s dlouhými vlasy tam seděli okolo ohně , všude bylo cítit marjánu. Spadl nám kámen ze srdce, když nám jeden pán vysvětlil, že regulérní kemp je o 400 m dál.
Druhý a třetí den jsme jezdili po památkách, čtvrtý jsem trpěl v obchodních domech jako nosič košíku, vychvalovatel slušivosti nového oblečení a konečně sponzor celého nákupu.
Vídeň asi všichni znáte, tak napíšu jen pocity a postřehy. Centrum je nádherné a přelidněné. Většinou jde o hromady 4-5 patrových činžáků, mezi nimi krásné opravené památky. Městská doprava - metro a tramvaje, mi pripadaly ne příliš čisté, ale jezdily na čas a na cestování po městě byly ideální. Na semaforech na přechodech ve Vídni nejsou panáčci jako u nás, ale buď dva panáčci, dvě panenky nebo panáček a panenka. Praštěné, kam až ta politická korektnost došla. Všude zákazy psů - do Hofburgu, Schönbrunnu ani Belvederu jsme se nedostali, tedy ani do zahrad. Chápu, že nechtějí, aby jim v parku psi čůrali po stromech a dělali bobky na trávě, ale my jsme měli našeho krysaříka ve vaku na břichu a jen se nosil. Nechápu- u nás, když vidí, že psa neseme, pouštěli nás i na normální prohlídky zámků. Jinak neměl jsem letos vůbec ten pocit ohromení, který jsem měl v roce 1989. Teď jsem si říkal, že Vídeň je hezká, ale Olomouc hezčí a čistější i co se týká MHD. Posledním poznatkem je, že imigrantů s hidžábem nebo černochů jsme viděli relativně dost, ale většinou jako pracující - pokladní, řidiči autobusů, prodejci novin, rychlého občerstvení. Žádné hloučky nepracujících jsem tam neviděl. Tož tak. A co Vy? Jaké máte zkušenosti s Vídní?
Upravil/a Admin_Radek dne 30.10.2018 19:49
Radek 51, Pavla 47, Ruda 19, Honza 16, mali kresařici Chipík a Zorro, všeci béváme na órodné Hané

Jarda a Maru
Radku, my Vídeň taky neznáme. V roce 1989 jsme tam byli několikrát na nákupech a od té doby jí jen projíždíme obchvatem po dálnici do HR. Vloni jsme se tam chtěli vypravit na předvánoční trhy, ale někdo mi poslal mejl, jak tam kdesi v parku u Dunaje dělají imigranti pikniky, a tak jsme zůstali jen ve Znojmě a na Hatích. A letos, jestli se vypravíme na předvánoční trhy, tak do Polska asi do Wroclawi nebo neznáš a nebo neznáte někdo něco pěkného blíž, třeba hned za hranicemi? Úsměv
Ať je to jak je to, hlavně že to je ... bestpage.cz/smiles/veci140.gif

Admin_Radek
Já přes Vídeň jezdím alespoň 3x do roka, tak jsme ji letos zkusili. Nejsem zklamaný, bylo to fajn, jen už jsem nebyl "s otevřenou hubou" jako v 1989. Tehdy mi to připadalo jako UFO, teď vidím, jaký velký pokrok jsme udělali my, Slováci, Poláci oproti západu. Nemyslím v platech, ale města máme už stejně hezká, MHD mi připadalo ve Vídni snad i zaostalejší.
K Wroclawi Ti bohužel neporadím. Ještě jsme tam nebyli.
Jinak Vídeň můžu doporučit. Památky jsou fakt krásné, bez psa to stojí za to. Kdybyste jeli, doporučuji koupit Vienna card.
Radek 51, Pavla 47, Ruda 19, Honza 16, mali kresařici Chipík a Zorro, všeci béváme na órodné Hané

Jarda a Maru
Já už si podrobnosti moc nevybavuju, ale ve Vídni jsme taky byli v 89. roce hned po otevření hranic, jak nás Rakušané zvali k návštěvě. Bylo to v zimě, mrzlo, ale nebyl sníh, tak jsme hned v těch prvních dnech někdy navečer vyrazili s karavanem a třemi dětmi a přespali jsme tam někde na "záchytném" parkovišti a druhý den ráno (až jsme rozmrzli) jsme vyrazili do města. Hlavně po obchodech po hlavních třídách, protože děcka památky vůbec nezajímaly, ty koukaly jen po zboží a všechno chtěly koupit, jenže my tehdy moc šilinků a marek neměli. Jestli si pamatujete, ze začátku jsme dostávali jen takový nějaký příděl různých měn a na osobu.
No, a v pozdějších letech jsme začali poznávat další země, i Rakousko, ale na Vídeň jsme taknějak pozapomněli, tu máme blízko, tak někdy jindy .... A navíc všichni pamatujeme, jak se Vídní nedalo projet ráno, vpoledne, ani v noci. My jsme to řešili a většinou jsme měli kliku, že jsme přespali na Hatích a ráno kolem 4. hodiny jsme vyrazili a teprve až za Vídní někde na parkovišti se nasnídali ....Šklebící seŠklebící se ... takže nás to teprve čeká ... Šklebící se
Ať je to jak je to, hlavně že to je ... bestpage.cz/smiles/veci140.gif

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Kdo je on-line