KVAŠENÉ KEDLUBNOVÉ ZELÍ
|
Jarda a Maru |
Přidané 08.11.2017 19:38
|

Generálmajor

Příspěvek: 2003
Založený: 07.11.2016 21:10
|
Letos jsem se rozhodla nekupovat hlávkové zelí a zkusit naložit na kvašení svoje vypěstované kedlubny giganty. Jarek mi je na "V"krouhal na nudličky a já je naložila do hrnce se solí, kmínem a cibulí stejně jako zelí. Až vykvasí a ochutnáme, dám vám vědět ......
[img]https://img29.rajce.idnes.cz/d2903/14/14373/14373830_e37f90e1601d09a9088c4d8cf41bf3aa/images/IMG_9695_1.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]https://img29.rajce.idnes.cz/d2903/14/14373/14373830_e37f90e1601d09a9088c4d8cf41bf3aa/images/IMG_9702.jpg[/img] is not a valid Image.  |
|
|
|
stemi |
Přidané 09.11.2017 05:10
|

Držitel metálu Za zásluhy

Příspěvek: 907
Založený: 18.12.2016 03:08
|
Jata kókám už jádro poblíž nestačí a budete vyrábjet aj bijoplyn ..tož sem f očekávání jak se zadaří ?
Dyžtak to ešče došperkovat tůdlenctím - vyzkoušeným s doporučením https://www.topre...rske-zeli/a a nebo..
stemi přiloženo následujícíobrázek:
Upravil/a stemi dne 09.11.2017 05:44
éHm a co sem to vlastně ešče chcél...jó A PŘECE SE TOČÍ 
|
|
|
|
Admin_Radek |
Přidané 09.11.2017 07:01
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 1220
Založený: 05.11.2016 12:46
|
Ahoj Maru, to jsem zvědavý, jak se zelí povede. Když koupíš kachnu a upečeš ji k zelí, pomohl bych s degustací
Radek 51, Pavla 47, Ruda 19, Honza 16, mali kresařici Chipík a Zorro, všeci béváme na órodné Hané
|
|
|
|
Admin_Radek |
Přidané 09.11.2017 07:01
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 1220
Založený: 05.11.2016 12:46
|
Ahoj Maru, to jsem zvědavý, jak se zelí povede. Když koupíš kachnu a upečeš ji k zelí, pomohl bych s degustací
Radek 51, Pavla 47, Ruda 19, Honza 16, mali kresařici Chipík a Zorro, všeci béváme na órodné Hané
|
|
|
|
Jarda a Maru |
Přidané 09.11.2017 08:03
|

Generálmajor

Příspěvek: 2003
Založený: 07.11.2016 21:10
|
Admin_Radek napsal:
Ahoj Maru, to jsem zvědavý, jak se zelí povede. Když koupíš kachnu a upečeš ji k zelí, pomohl bych s degustací 
Jj, Radku, ta kachnička nebo vepřová flákota je k tomu zelíčku samozřejmostí... Ale néééé, že ty bys snědl jen to masíčko a já jen to zelí ...   
 |
|
|
|
Jarda a Maru |
Přidané 09.11.2017 08:12
|

Generálmajor

Příspěvek: 2003
Založený: 07.11.2016 21:10
|
Miloši, to kološvarské zelí znám z hospody, kam jsme chodili z kolbenky na obědy. Tam nám moc chutnalo, ale nikdy jsem ho doma nezkoušela...Já dělám dost často tu "Bulharskou sarmu", kterou jsem zde inzerovala... Zkus ji... je ze "stejných" ingrediencí a taky moc dobrá.....
A jinak já mám letos velkej absťák v "hamounění" zásob na zimu, bo v létě nebylo co zavařovat, a tak mně kromě toho "zelí" ještě napadlo jen do jedné 3,5 litrové sklenice naložit na kvašení míchanou zeleninu - zelí, cibuli, gigant, mrkev, celer, květák.... Tůdlenctu čalamádu nám dávali kdysi v dávnověku ve školní jídelně a tu chuť si pamatuju do dnes.... Znáš nebo nakládáte něco podobného ?  |
|
|
|
stemi |
Přidané 09.11.2017 08:50
|

Držitel metálu Za zásluhy

Příspěvek: 907
Založený: 18.12.2016 03:08
|
Jo tůdlenctu Balkánskou sarmu/zelné závitky http://www.ceskat...ska-sarma/znám..fakt dobré
éHm a co sem to vlastně ešče chcél...jó A PŘECE SE TOČÍ 
|
|
|
|
drbolovi |
Přidané 09.11.2017 09:38
|

Major

Příspěvek: 230
Založený: 06.11.2016 07:05
|
Maru- výborné jsou i kvašené papriky plněné zelím. |
|
|
|
Jirka a Jarka |
Přidané 09.11.2017 13:55
|

Major

Příspěvek: 210
Založený: 07.11.2016 21:24
|
Maru a Evo ,nejlepší je když to kvasí v soudkách ale peckové. 
Upravil/a Jirka a Jarka dne 09.11.2017 14:03
|
|
|
|
Jarda a Maru |
Přidané 09.11.2017 14:14
|

Generálmajor

Příspěvek: 2003
Založený: 07.11.2016 21:10
|
Jirko, supééér, tys to trefil !! Ale když nám letos vůbec nic nespadlo, co by mohlo jí do soudků. Na jedinejch 29 kusech švestek si akorát smlsli moji ušáčci ...    |
|
|
|
Jirka a Jarka |
Přidané 09.11.2017 14:25
|

Major

Příspěvek: 210
Založený: 07.11.2016 21:24
|
Maru,proto peckové ,když není za humny tak se musí popojet někam dál. Já měl to štěstí,že nám to rostlo kousek od Kožovky. |
|
|
|
Jarda a Maru |
Přidané 09.11.2017 14:38
|

Generálmajor

Příspěvek: 2003
Založený: 07.11.2016 21:10
|
Jj, měls štěstí... Pamatuješ, kolik úsilí a zmáknutých bicyklových kilometrů mně stálo "pár" malinkých zelených jablíček ... pro ušáčky.... !!?? A jak jim teď šmakují ....   |
|
|
|
Jirka a Jarka |
Přidané 09.11.2017 15:18
|

Major

Příspěvek: 210
Založený: 07.11.2016 21:24
|
Pamatuji,my jsme měli před lety asi 30 ušáčků,ale né ty trpaslíky, představ si ty nám také šmakovali.  |
|
|
|
Jarda a Maru |
Přidané 23.11.2017 13:49
|

Generálmajor

Příspěvek: 2003
Založený: 07.11.2016 21:10
|
Tak jsme ochutnali již vykvašené kedlubnové zelí a je výborné, stejné jako hlávkové... a čím déle bude v hrnci, tím bude lepší. Jen ty nudličky jsou dost veliké, možná by bylo lepší nahrubo nastrouhané.... V neděli jsme ho měli dochucené jako salát, takže tam nudličky nevadily, a dnes jsme ho měli k obědu vařené k plněným bramborovým knedlíkům se škvarkama ....
Příští rok si ho naložím zase, ale na hrubo nastrouhané bude lepší .... |
|
|
|
Jarda a Maru |
Přidané 28.11.2017 16:50
|

Generálmajor

Příspěvek: 2003
Založený: 07.11.2016 21:10
|
Tak jsem zase ještě usoudila, že zdravé zeleniny není v zimě nikdy dost a včera jsem si ještě naložila na kvašení "čalamádu" ze zelí, gigantů, cibule, mrkve, celeru a křenu. Zelí jemně nakrájené, cibuli na půlkolečka a ostatní nahrubo nastrouhané .... Už to kvasí a už teď to vypadá móóc mňáám ...
[img]https://img29.rajce.idnes.cz/d2903/14/14373/14373830_e37f90e1601d09a9088c4d8cf41bf3aa/images/IMG_9728.jpg[/img] is not a valid Image.  |
|
|