19.04.2025 16:19
Navigace
Shoutbox
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

vofi
27.12.2022 16:56
Hezký nový rok přejeme z Hegyka.[b] Šklebící se [/b]

Jarda a Maru
23.10.2022 18:54
Ahoj Vofíci, užívejte si to ... my se chystáme v půlce listopadu do Dunajské Stredy a jestli nevymyslím něco jiného, tak o Vánocích tamtéž Úsměv

vofi
22.10.2022 21:45
Pěkný pozdrav z Hegyka !!!! Úsměv

RadekH
01.06.2018 20:12
V Budišově je hezký kemp a super langoše.

Jarda a Maru
01.06.2018 20:04
Prší, prší, jen se leje.... Zdravíme vás všechny z Budišova nad Budišovkou. Zítra Kružberk a Slezská Harta. ☔ ☔ ☔🌟🌟🌟

Diskuze fóra
Nejnovější diskuze
· Jarní výlet od 7.5...
· vtípek
· KRÁSNÉ HOLANDSKO
· Vánoční přání
· TIPY NA VÝLETY
Nejdiskutovanější
· Jarní výlet od ... [11]
Poslední články
· ŠEJBA Jaroslav HALA...
· Z kopce do kopce
· Trajekty
· Když se chce, všec...
· Tankování
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Lanzarote v předvánočním čase
Jarda a Maru
img32.rajce.idnes.cz/d3201/15/15753/15753157_f2b7afa76b0d8afb7682c491397e5e5d/images/DSC09161.jpg

Těsně před svátky jsme od našich dětí dostali vánoční dárek letadlem na Lanzarote. Řekli nám to necelý týden před odletem, to prý proto, abych nestihla umřít strachem, já, která se dosud bránila vlézt do letadla a byl to můj úplně první let v životě ... Cestu autem na letiště do Berlína jsem skoro celou prospala a díky našim již zkušeným spolucestujícím dětem jsem se ve 4 hodiny ráno zorientovala na letišti a prošla protivnou a zdlouhavou odbavovací kontrolou, při které mi při odbavování tam sebrali z kufru konzervy krůtí maso s vejci a při zpátečním mi vzali krásnej kámen z černé lávy a ještě jsem si musela vyzout boty, jestli náhodou nepašuju drogy....Šklebící se Start, let i přistání se mi poté kupodivu moc líbil a vůbec nechápu, čeho jsem se doteď bála ....

Hned první den po příletu a ubytování se v krásných apartmánech umístěných hned v první řadě od moře a s venkovním bazénem, v městečku Puerto del Carmen, jsme začali poznávat maličký ostrov a kochali se jeho přírodními krásami.

Během těch pár dnů jsme proháněli vypůjčená auta a navštívili jsme a obdivovali například "Vířící vody" LOS HERVIDEROS, zelené sopečné jezero CHARCO DE LOS CLICOS, kde jsme na parkovišti viděli stát rakouskou obytku.... Také jsme se kochali pohledy na krásné kaktusy v kaktusové zahradě, v poušti TIMANFAYA jsme potkali velbloudy - desítky velbloudů připravených "povozit" turisty. Docela mi jich bylo líto ...Zamračený

Z vyhlídky MIRADOR del RIO jsme koukali na protilehlý ostrov GRACIOSA a skoro pokaždé jsme se koupali na různých plážích, Papagaya, Famara a ještě na nejkrásnější s navátým bílým pískem jako v Karibiku, u které nevím jméno, jen že byla cestou do JARDIN de CACTUS - kaktusové zahrady ...., a nebo na "domácí" městské pláži, kde byla voda nejteplejší... V bazénu u apartmánu jsem dlouho stála na schůdkách sotva po kolena ve vodě, ale pak jsem to vzdala, brrr, podle mě neměla víc jak 22 °C ....

A poslední den jsme si vyšlápli na sopečný kráter, teda na dva - jeden malý a druhý větší a zdatní jedinci z naší rodiny vylezli ještě i na další třetí. Na fotkách uvidíte jakou cestu jsem musela zdolat, víc jak hodinu tam a hoďku zpět...Úsměv

A také jsme jedno pozdní odpoledne "kousek" od "našeho letoviska" Puerto del Carmen sledovali přímo nad našimi hlavami přistávání letadel. Přistávání mám natočené na kameře... Vzlítávání za plotem letiště i za vysokými zábranami bylo horší... tlak vzduchu byl tak velký, že nás to málem shodilo na zem a zasypalo pískem z pláže ....Šklebící se

Ostrov je suchý, z největší části pokrytý vyvřelinou, někde málo zelený, osázený palmami i kolem silnic jako u nás jabloněmi. Nenašla jsem ani bobkový list, všude jen kaktusy ve všech velikostech a tvarech, nikde se nic nepase, divoké kozy a ovce jsme potkali jen u kráteru, jenom v jedné úrodnější části jsme viděli pár obdělaných černých políček. Mají málo vody, podle mě pěstují jen vinnou révu. Zeleninu a další potraviny dovážejí....

Potraviny jsme po celou dobu nakupovali v místě v Lidlu, kde byly ceny + - jako u nás, benzín byl levnější než u nás, stál 1,04 Euro....Zřejmě protože pořád koukají na tu jejich černou lávu, asi mají potřebu vidět jen bílou barvu, a proto mají všechny domy jen bílé a všechny maximálně dvoupodlažní a s rovnými střechami....

Na Lanzarote se mi (nám) moc líbilo, je to nádherný ostrov, zatím ještě není přeturistovaný a je bez kamionové dopravy...... a tím, že je sopečného původu, je zase úplně jiný než "Balkán" ... Zde je na ukázku pár fotek a videí ... https://kubaklara...ocnim_case
Ať je to jak je to, hlavně že to je ... bestpage.cz/smiles/veci140.gif

jana a franta
Určitě jste si to krásně užili, povídání i fotky jsou moc pěkné!

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 2