30.04.2025 16:31
Navigace
Shoutbox
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

vofi
27.12.2022 16:56
Hezký nový rok přejeme z Hegyka.[b] Šklebící se [/b]

Jarda a Maru
23.10.2022 18:54
Ahoj Vofíci, užívejte si to ... my se chystáme v půlce listopadu do Dunajské Stredy a jestli nevymyslím něco jiného, tak o Vánocích tamtéž Úsměv

vofi
22.10.2022 21:45
Pěkný pozdrav z Hegyka !!!! Úsměv

RadekH
01.06.2018 20:12
V Budišově je hezký kemp a super langoše.

Jarda a Maru
01.06.2018 20:04
Prší, prší, jen se leje.... Zdravíme vás všechny z Budišova nad Budišovkou. Zítra Kružberk a Slezská Harta. ☔ ☔ ☔🌟🌟🌟

Diskuze fóra
Nejnovější diskuze
· Jarní výlet od 7.5...
· vtípek
· KRÁSNÉ HOLANDSKO
· Vánoční přání
· TIPY NA VÝLETY
Nejdiskutovanější
· Jarní výlet od ... [12]
Poslední články
· ŠEJBA Jaroslav HALA...
· Z kopce do kopce
· Trajekty
· Když se chce, všec...
· Tankování
Číst diskuzi
KK 50 + f » Pokec - "klubová akademie" » Narozeniny, jmeniny
 Vytisknout diskuzi
7. Listopad
Admin_Radek
Ahoj všem. Na dnešní den připadají 3 významná výročí. Uhodnete je všechny?
Radek 51, Pavla 47, Ruda 19, Honza 16, mali kresařici Chipík a Zorro, všeci béváme na órodné Hané

Jarda a Maru
Radku, já to zkuším..... :

1. Narodila se Marie Curie..., K. J. Erben .....
2. Rudou barvou dneska září sedmička v mém kalendáři, podívej se oknem ....
3. Nevím...., že by polokulatiny dcery mé kamarádky ??? Šklebící seŠklebící seŠklebící se

Admin_Radek
No tak já dám nápovědu: 1917, 1957, 2016.
Radek 51, Pavla 47, Ruda 19, Honza 16, mali kresařici Chipík a Zorro, všeci béváme na órodné Hané

Robert
Už vím. Je 1. výročí toho, kdy se náš kocour popral se sousedovic. Šklebící se

Jarda a Maru
Hurrááá, už to mám...
Mááme 1. VÝROČÍ ZALOŽENÍ NAŠEHO WEBU !!! www.caravan24.cz/images/smiley/105.gifwww.caravan24.cz/images/smiley/105.gifwww.caravan24.cz/images/smiley/105.gif
www.celysvet.cz/skin/smile/s7796.gifwww.celysvet.cz/skin/smile/s4038.gif
Upravil/a Jarda a Maru dne 07.11.2017 19:03

Admin_Radek
No hurá. Přesně tak, - 7.11.2016 jste byli vpuštěni na nový web. Tak doufám, ze si za rok zase vzpomeneme na jeho druhé narozeniny. Zvlášť když to vyšlo na takové důležité datum Úsměv.

A ty ostatni- 2017 VŘSR, 1957 - představen duroplastový dvoutaktní zázrak na 4 kolech - Trabant.

JosDosk
Ahoj. Trabanat nevznikl jen tak z ničeho. Kořeny výroby jsou už před r. 1925, kdy byla založena továrna DKW ve Zwikau (Cvikově), jež vyráběla motocykly DKW s dvoudobými motory, s nimiž měli výrobci v té době pokročilé zkušenosti. DKW byla v r. 1925 největším výrobcem motocyklů na světě. Možná k tomu přispěla jednoduchá výroba dvoudobých motocyklových jednoválců a pak i dvouválců. Před válkou došlo ke sloučení Audi, Horch a DKW do jednoho koncernu. Už před válkou skupina z DKW vyráběla automobily s dvoudobými čtyřválci. ale protože byly s těmito motory značné potíže, vrátili se k osvědčeným dvoudobým dvouválcům a začal se vyrábět automobil P 50, později P70. Po začleněni území pod generální vliv SSSR vše bylo znárodněno a automobil dostal novou karoserii, kde nosný skelet byl z lisovaných plechových částí a povrchové díly byly z termosetem (bakelitem) lepených papírových části, automobil dostal nový název Trabant 500, později Trabant 600 (601 atd). Čáo, Pepa
JosDosk přiloženo následujícíobrázek:
trabant.jpg

Upravil/a JosDosk dne 07.11.2017 22:48
Recesista a mystifikátor

Admin_Radek
Pepo, v muzeu ve Zwickau jsme byli, viděli ty majestátní limuzíny Horch a byla to nádhera. Trabanty mám rád (jednoho mám ve stodole) a byli jsme ve Zwickau na Trabi srazu, který probíhá na místním letišti.
Jinak panely nejsou z papíru, ale ze zbytků bavlny a bylo to pojmenováno duroplast.

Jarda a Maru
Admin_Radek napsal:

Trabanty mám rád (jednoho mám ve stodole) ....

Radku, Trabantíka ti moc závidím... my máme ve stodole Š100 i s náhradním motórem ...Pff , ale bakeliťák je bakeliťák ....Šklebící se Teď jsem k němu našla ještě toto povídání, tak se pokochejme ....https://www.tyden...ndou_7297/ .... best-smiley.com/smajlici/doprava/smajlici-gify-146.gif

Admin_Radek
Maru, Helmut byl moje první auto. Kupoval jsem ho v roce 1997 a jezdil s ním do roku 2002. Zažili jsme s ním hromadu dobrodružství, např. když nám v Brně vykoukla klikovka z bloku motoru ven. V roce 2001 si motor prošel GO- výměnou bloku, repasí klikovky, výbrusem atd. Zároveň se vše nechalo vyvařit, takže Trabík byl jako nový. Při archivaci měl Helmut najeto 7.000 km po generálce.

Není bez zajímavosti, že z dvoutaktního dvouválcového holobytového miniauta jsem přešel na pětimetrové Volvo 760 GLE s naftovým šestiválcem, automatickou klimou, elektrickým šíbrem, všemi okny, zrcátky atd.

Jarda a Maru
Radku, to naše stovka si vůnec ničeho neužila.... Je jako nová, nikdy nezmokla a nikdy neokusila sníh, nebo nedejbože sůl ... Takže jezdila jen od jara do podzimu... A děda, než s ní vyjel, tak už 3 dny dopředu studoval předpověď počasí, pak hodně dloho hleděl k nebi, a když na obloze nenašel jediný mráček, teprve s ní vyjel .... Mrknutí Přesto má najeto skoro 100 tisísc. Ale mně se nelíbí, kdyby to aspoň bylo MB-čko, který jsme tehdy bohužel prodali, abychom měli na "stodvacítku" ..... SmutnýŠklebící se

Robert
Taky jsem ho měl a taky si vnitřnosti udělali do bloku "nahlížecí okénko". Ale stačilo zajet do Mototechny, za 4200Kč koupit nový motor (kompletní) a bez jakékoli mechanizace ho strčit dovnitř. Práce to byla na chvilku. Ale jináč - k autu to mělo dost daleko. Smutný

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 16