22.11.2024 11:06
Navigace
Shoutbox
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

vofi
27.12.2022 16:56
Hezký nový rok přejeme z Hegyka.[b] Šklebící se [/b]

Jarda a Maru
23.10.2022 18:54
Ahoj Vofíci, užívejte si to ... my se chystáme v půlce listopadu do Dunajské Stredy a jestli nevymyslím něco jiného, tak o Vánocích tamtéž Úsměv

vofi
22.10.2022 21:45
Pěkný pozdrav z Hegyka !!!! Úsměv

RadekH
01.06.2018 20:12
V Budišově je hezký kemp a super langoše.

Jarda a Maru
01.06.2018 20:04
Prší, prší, jen se leje.... Zdravíme vás všechny z Budišova nad Budišovkou. Zítra Kružberk a Slezská Harta. ☔ ☔ ☔🌟🌟🌟

Diskuze fóra
Nejnovější diskuze
· žumpa - co na srdci...
· JAKOU HUDBU RÁD(a) ...
· Invaz "Maloskalsý J...
· vtípek
· TIPY NA VÝLETY
Nejdiskutovanější
Žádná diskuze
Poslední články
· ŠEJBA Jaroslav HALA...
· Z kopce do kopce
· Trajekty
· Když se chce, všec...
· Tankování
Číst diskuzi
KK 50 + f » Pokec - "klubová akademie" » Recepty
 Vytisknout diskuzi
Pomalu pečená kachna
RadekH
Postup přípravy nemůže být jednodušší. Kachnu očistěte a omyjte zevnitř i zvenku pod tekoucí studenou vodou, nechte ji okapat a osušte papírovou utěrkou.
Můžete také odříznout krk, konce křidélek a biskupa a využít je na vývar. (Například viz Domácí kuřecí vývar jako od babičky táhněte alespoň dvě hodiny.)
Pak kachnu důkladně ze všech stran osolte zhruba lžičkou soli, třetina z toho by měla přijít do útrob kachny. Kůži pak ještě ze všech stran posypte kmínem.
Takto připravenou kachnu vložte do pekáčku s dobře přiléhajícím víkem či pokličkou. Pasovat by do něj měla tak akorát, aby ji pěkně "objal". Přikryjte a vložte do trouby na rošt zasunutý do spodní třetiny, termostat nastavte na 120°C. Já použila klasický litinový kastrol, takové to "černé nádobí s modrým vnitřkem".
"Pečte bez jakýchkoliv zásahů a průzkumných manévrů včetně otvírání trouby nebo nadzvedávání víka 5 až 6 hodin, na přesném čase rozhodně nesejde," radí Zatloukalová. Vzala jsem ji za slovo a po "uložení" kastrolu s kachnou do trouby jsem si jen na mobilu nařídila budík přesně o šest hodin později.y
Ještě že jsem to udělala, protože jinak bych kvůli práci na zahradě na kačenu zapomněla. V kuchyni to jen slabě vonělo po pečínce, ovšem vůně, která se vyvalila po otevření trouby a zvednutí pokličky, neměla chybu.
Stejně tak kachní pečínka. Ležela ve vypečené šťávě a omastku jako v pokojíčku, ani známky po nějakém spálení nebo vysušení. Masíčko bylo měkoučké, krásně šťavnaté a chuťově naprosto dokonalé. V ústech se doslova rozplývalo. Hned bylo jasné, že u nás doma teď bude kačenka na jídelníčku častěji.
Pokud byste snad toužili po křupavější kůži než v našem případě, stačí kachnu ještě na chvíli do trouby vrátit bez pokličky a nechat ji zprudka zapéct při 200 °C. A po deseti minutách bude mít kůrčičku ještě zlatavější a křupavější

[img]http://www.receptyonline.cz/data/recepty/orig/2014/11/104712pomalu-pecena-kachna-net-indruchova.jpg[/img] is not a valid Image.

Zdroj: http://hobby.idne...-domov_mce
Upravil/a RadekH dne 07.11.2016 19:51
 
drbolovi
[img]http://www.grovit.cz/ZABAVNY_majka57/GIF/smajlici/jidlo_piti/1/kuchar2.gif[/img] is not a valid Image.

Zkušební chroust.
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 2

· Členové on-line: 0

· Registrovaní členové: 99
· Nejnovější člen: zlebaci
Události
<< Listopad 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Žádné události.

Anketa
Kolik nocí ročně přespíte v karavanu?

Do 14 nocí
Do 14 nocí
0% [0 Hlasy]

Do 30 nocí
Do 30 nocí
9% [1 Hlas]

Do 60 nocí
Do 60 nocí
55% [6 Hlasy]

Nad 60 nocí
Nad 60 nocí
36% [4 Hlasy]

Hlasy: 11
Pro hlasování musíte být přihlášeni.
Začátek hlasování: 29.05.2022 19:21

Archív anket
3,885,751 návštěv